Kam s exministry? Bárta bude kontrolovat Kalouska, navrhují véčka

27.08.2011 18:34

Věci veřejné přišly na to, kam s bývalými ministry, kteří jsou momentálně na půdě sněmovny bez funkce. Třeba předseda poslaneckého klubu VV a bývalý ministr dopravy Vít Bárta by měl nově v dolní komoře "kontrolovat" ministerstvo financí Miroslava Kalouska. Informoval o tom server Týden.cz.

Kam s exministry? Bárta bude kontrolovat Kalouska, navrhují véčka
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Změny ve sněmovních výborech řešily Věci veřejné na výjezdním zasedání poslaneckého klubu v Hradci Králové. A dopadly takto: Bárta se stane členem organizačního a rozpočtového výboru sněmovny. Předseda VV Radek John zase povede výbor pro bezpečnost a jako řadový člen vstoupí do mandátového a imunitního výboru.

SLEDUJEME téma: Vládní krize 

Kroky jsou nutné kvůli změnám ve vládě, které proběhly během několika předchozích koaličních krizí. Místo pro Johna, který na jaře odešel z vedení ministerstva vnitra, v mandátovém a imunitním výboru například uvolnila místopředsedkyně VV Karolína Peake. Ta se na začátku prázdnin stala šéfkou legislativní vlády a vicepremiérkou pro boj s korupcí.

Poslanci budou celou věc řešit už na schůzi, která začíná příští týden v úterý. Prosadit všechny své plány však nemusí být ještě pro VV zdaleka jednoduché. Narazit VV mohou nejen u ČSSD, které se nelíbí, že se má místo pro Johna vytvořit rozštěpením výboru pro obranu a bezpečnost, ale i v koalici. Objevily se totiž informace, že Johnovo nové angažmá nepodpoří ani TOP 09, které vadí kontroverzní úředník Ladislav Bátora. Ten je šéfem personálního odboru na ministerstvu školství, jež vede Josef Dobeš právě z VV.

Více o Ladislavu Bátorovi čtěte ZDE

Psali jsme:
K9 začala jednat. Véčka ale chtějí místo reforem 4 křesla
Usmiřování nebude. Rozvrtaná koalice se pohádá o zuby i o křesla
Víme, v čem bude kámen úrazu středeční K9 mezi Véčky a ODS
Peake: Ve vládě s Kalouskem, to je jako Faktor strachu ´

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…