Kamberský odhaluje pravý důvod návštěvy amerického ministra zahraničí v Praze. Jde o...

08.08.2020 14:04

Komentátor Petr Kamberský píše o pravém důvodu, proč americký ministr zahraničí Mike Pompeo dorazí do Česka. „Důvodem příjezdu klíčového muže nejmocnějšího současného impéria je… Čína, respektive Huawei,“ píše ve svém komentáři v Lidových novinách.

Kamberský odhaluje pravý důvod návštěvy amerického ministra zahraničí v Praze. Jde o...
Foto: Repro ČT24
Popisek: Šéfkomentátor LN Petr Kamberský

„Pompeo je opravdu velké zvíře, jeden z nejbližších spolupracovníků amerického prezidenta Donalda Trumpa a zejména bývalý ředitel CIA. Proč jede do Česka, když Trumpova administrativa pokračuje velmi důrazně v kurzu, který začal už za Obamy, a to je odsouvání Evropy na druhou kolej?“ píše úvodem Kamberský.

Je to možná překvapivé, ale za všemi zdvořilostními frázemi se, podle něj, skrývá nečekaný důvod: „Jak LN v minulých dnech napsaly, důvodem příjezdu klíčového muže nejmocnějšího současného impéria je… Čína.“

Anketa

Je dobře, že Praha přispěla na festival sexuálních menšin Prague Pride?

3%
97%
hlasovalo: 14678 lidí
Kroky USA vůči Česku jsou podle komentátora poslední roky až extrémně vstřícné. Když byl před rokem a čtvrt ve Washingtonu český premiér, čekalo ho nebývale silné přijetí: s Babišem se setkal prezident Donald Trump, viceprezident Mike Pence, ministr zahraničí Mike Pompeo, ministr energetiky Rick Perry či Trumpův poradce pro národní bezpečnost John Bolton. A pak si Babiš zaletěl do Langley, kde jednal se ředitelkou CIA Ginou Haspelovou a kde ředitel BIS dostal vysoké vyznamenání, připomíná Kamberský.

„Ano, Spojeným státům jde o Čínu, respektive firmu Huawei. Tlačí na spojence, aby ji nepustili do nových sítí 5G. Nevěříte? Tak jeden detail: Pompeo se setká s ve světě zcela neznámým šéfem českého Senátu Milošem Vystrčilem. Ano, s tím Vystrčilem, který se chystá na Tchaj-wan,“ uzavírá Kamberský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…