Kandidát na prezidenta Dienstbier: Spojují mě s Rathem? Ubohé

19.05.2012 19:37

Jiří Dienstbier odmítá vazby na Davida Ratha. Je pravda, že ho sice podpořil, nebyl však podle jeho názoru první. Dienstbier se podobného spojování nebojí a považuje to za ubohé.

Kandidát na prezidenta Dienstbier: Spojují mě s Rathem? Ubohé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor za ČSSD Jiří Dienstbier

David Rath byl jedním z prvních, kdo mediálně podpořil Jiřího Dienstbiera jakožto kandidáta ČSSD na prezidenta. Dienstbier se však nebojí, že by někdo mohl touto skutečností proti němu argumentovat, když v sobotu vyhrál ve stranickém hlasování.

„Byla to účelová argumentace a trošku ubohá - zneužít této situace. Je pravda, že David Rath mě podpořil, ale dlouho poté, co tak učinili jiní. Byl jenom mediálně nejrychlejší,“ uvedl v rozhovoru pro Týden.cz.

„Tak zaznělo to od senátora Drymla, je-li ještě vůbec svým vlastním vnímáním sociálním demokratem,“ dodal na adresu Vladimíra Drymla, který mezitím nasbíral deset hlasů v Senátu pro Miloše Zemana, který však za ČSSD nekandiduje.

Rathovu kauzu vidí Dienstbier jako problém celé strany. „Nepochybně tato kauza poškodila stranu nejenom ve středních Čechách, ale samozřejmě celorepublikově. Já jsem to dokonce považoval za podraz od lidí, kteří se takto zachovali. My tady dlouhé měsíce a roky usilujeme o prosazení určitého pohledu na fungování společnosti, snažíme se předkládat alternativy k té, podle mého katastrofální, vládní politice. Pak takovýto zásah vaši snahu ohrozí,“ míní.

„Takoví lidé musí okamžitě skončit nejen v sociální demokracii, ale v politice vůbec,“ dodal Dienstbier.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…