Kandidáti do Senátu ze Žďárska promluvili nejen o financování kampaní

15.10.2014 17:50

V krátkém duelu se ve vysílání televizní stanice ČT24 střetli kandidáti do Senátu ve volebním obvodu 51 (Žďár nad Sázavou) Dagmar Zvěřinová (ČSSD) a František Bradáč (KDU-ČSL). Svěřili se se svými postoji k uzákonění adopce dětí homosexuály, ke kumulaci funkcí u politiků nebo s tím, kolik stojí jejich volební kampaň a kdo ji financuje.

Kandidáti do Senátu ze Žďárska promluvili nejen o financování kampaní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Senátu

Ohledně uzákonění adopce dětí homosexuálními páry Zvěřinová uvedla, že není dostatečně seznámena s podklady, aby se mohla kvalifikovaně rozhodnout. Bradáč možnost, že by souhlasil s uzákonění adopcí dětí gay a lesbickými páry, zamítl.

Ohledně případné kumulace funkcí Bradáč uvedl, že je neuvolněným členem zastupitelstva ve Velkém Meziřící. Vykonávání této funkce by se věnoval i poté, co by byl senátorem zvolen. Zvěřinová přiznala, že zvládat více placených funkcí je možné, ale je to prý velmi náročné. A tak se rozhodla, že v případě zvolení by se výkonu funkce senátorky věnovala na sto procent.

Oba kandidáti také poodkryli financování své volební kampaně. Bradáč dostal z centrální kanceláře lidovců půl milionu korun, Zvěřinová dostala od sociálních demokratů také půl milionu, na druhé kolo dalších sto tisíc korun. Nepředpokládá ale, že je všechny využije - a to vzhledem k tragické události, která se včera stala v jedné ze škol ve Žďáře nad Sázavou. Zvěřinová k tomu dodala, že své straně přispěla sponzorským darem ve výši sto tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…