Kapsch spolupracuje s policií, nikdo nebyl obviněn, uvedla firma

07.03.2019 14:07

Generální ředitel společnosti Kapsch Karel Feix spolupracuje s policií v prověřované trestní věci, oznámil mluvčí firmy David Šimoník. Policie pracuje v sídle Kapsche, potvrdil. Nikdo nebyl zadržen ani obviněn, doplnil. Zprávu přinesla ČTK.

Kapsch spolupracuje s policií, nikdo nebyl obviněn, uvedla firma
Foto: Aktu.cz
Popisek: Sídlo společnosti Kapsch

Policisté zasahují v sídle Kapsche v pražském Karlíně od dnešního rána, přišli i na jiná místa v Česku. Mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej uvedl, že útvar provádí úkony ve dvou samostatných trestních věcech.

„Generální ředitel společnosti Kapsch Karel Feix byl dnes ráno policií požádán o součinnost v prověřované trestní věci. Vyhověl a poté se přesunuli do sídla společnosti, kde v současné době probíhají úkony trestního řízení,“ uvedl Šimoník. Kapsch podle něj poskytuje policii maximální součinnost. „Nikdo nebyl obviněn, zadržen či jakkoliv omezen na pohybu,“ podotkl. Podrobněji se firma nesmí vyjadřovat, doplnil mluvčí.

Kapsch v Česku od roku 2007 provozuje mýtný systém, v tendru na nového provozovatele mýta po roce 2019 ale zvítězilo konsorcium CzechToll/SkyToll. Kapsch výsledky tendru napadl, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) ale platnost smlouvy potvrdil. Kapsch se obrátil na soud.

Podle serveru Novinky.cz detektivové NCOZ podezřívají Feixe a předsedu ÚOHS Petra Rafaje z korupce, souvisí to právě se zakázkou Ministerstva dopravy na výběr elektronického mýtného. Vyšetřovatelé dnes zasahují také v brněnském sídle ÚOHS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…