Kardinál Duka zuřil před kamerou: To já nepřijmu! Muslimové dobyli Konstantinopol. A kdo tehdy koho znásilňoval...

17.05.2018 15:56

Kardinál Dominik Duka před volbami do Poslanecké sněmovny prohlásil, že lidé mají jít volit, mají vzít příležitost do svých rukou a nemají dovolit, aby za ně rozhodli hlasatelé radikálních názorů z různých menšin. V rozhovoru pro server Info.cz tuto svou tezi dále rozvedl. Nejvyššímu duchovnímu představiteli katolické církve v České republice se zdá, že Evropa upadá do chaosu, a to právě díky menšinám, které se zde údajně pokoušejí zavést totalitu.

Kardinál Duka zuřil před kamerou: To já nepřijmu! Muslimové dobyli Konstantinopol. A kdo tehdy koho znásilňoval...
Foto: Petr Blahuš
Popisek: Kardinál Dominik Duka uctil památku padlých československých parašutistů.

Hned v úvodu rozhovoru Duka prohlásil, že Češi, Moravané a Slezané nejsou národem ateistů, jak se říká. Mnoho lidí věří v určité duchovní principy. Jen sedm až deset procent lidí duchovní principy světa zcela popírá. A pokud ateista popírá existenci Boha, je podle Duky vlastně také věřící, neboť věří, že Bůh neexistuje.

Poté se pustil do analýzy dnešní doby. „My musíme říci, že v současné době žijeme nejen v tom třetím největším stěhování národů a v úplně, bych řekl, zmatené migraci lidí, ale my žijeme také ve zmatené migraci idejí, názorů. A mainstream vždycky měl svoji sílu. Mohli bychom říci, kde bylo křesťanství, když Němci hlasovali pro nacismus? Kde byla naše křesťanská víra v roce 1948? Kdyby tady křesťané byli, tak by Evropa nemohla být okupovaná komunistickým ateismem,“ rozmluvil se Duka.

Dnes prý žijeme v podobné době. V době, kdy na prknech divadel, prknech, o kterých se říkalo, že znamenají svět, hrají herci hry, v nichž Ježíš znásilňuje muslimku. To se Dukovi ani trochu nelíbí. „Pan ředitel je nevzdělaný, a klidně to i řeknu, ať to slyší, i prolhaný člověk,“ obořil se kardinál na šéfa scény, která hru hrála. Myslíme si snad, že v této zemi nemusí umělecká scéna zachovávat žádné morální principy, nemusí zachovávat zákony, nemusí zachovávat Ústavu?“ rozčiloval se dál Duka a zamračený při tom notně gestikuloval rukama.

Pokud žijeme v zemi, kde je toto možné, pak bychom měli také přistoupit na to, že nacismus je v pořádku. To je podle Duky zcela nepřijatelné. „Evropa se dostala do situace totálního chaosu. V tomto smyslu nepřijmu kulturu, protože to není kultura, protože pak by měla právo existovat i nacistická kultura. To já nepřijmu,“ rozohňoval se Duka. Obratem připomněl, že muslimové v roce 1453 dobyli Konstantinopol, dnešní Istanbul. „A kdo koho tehdy znásilňoval,“ pálil dál Duka ostrými slovními náboji.

Tvůrci hry, ve které Ježíš znásilňoval muslimku, by podle Duky měli být stíháni, vždyť tu máme zákony na obranu vyznání. Obranu si tedy zaslouží i křesťanské vyznání. „To, co udělalo Brno, jeho divadlo... Toto si netroufl ani nacistický režim, ani komunistický režim. A to byly totalitní režimy. Čili my se tady dostáváme do totality, kterou vytvářejí určité menšiny, které prosazují, abych tak řekl, zcela nemorální, nehumánní a nedemokratický přístup ke druhým,“ zuřil v jistou chvíli kardinál.

Bez vlády zmizím z mapy světa, varoval Duka

Když Duka zklidnil své rozbouřené nitro, vyjádřil se také ke komunistům. Dnešní komunisté, kteří se budou podílet na vládě, už tím, že ji budou tolerovat, nejsou ti samí komunisté, kteří u nás vládli v 50. letech minulého století. A zdá se, že většině lidí nevadí, že se budou komunisté podílet na moci. Strany, které se označují za demokratické, nejednají o vládě. „A tady je problém, že když nebudeme mít vládu, no tak zmizíme z mapy světa, ne?“ podotkl Duka.

Poté se kardinál vrátil k uprchlické krizi. Afrika má podle Duky problémy, ale ty nevyřešíme tím, že necháme Afričany přijít do Evropy. „My nejsme schopni v tak velkém množství to obyvatelstvo integrovat,“ řekl Duka. Obratem připomněl, že i německá kancléřka Angela Merkelová postupem času přiznala, že migrační krizi nezvládá.

Naše demografické problémy nevyřešíme tím, že sem pozveme Afričany. Afričané jistě potřebují naši pomoc, ale jde o pomoc s vytvořením životaschopných struktur. „Nikdy jsem neřekl, že jim nemáme pomáhat,“ zdůraznil Duka. Ale rozumně. V mezích možného. Dnes je přece jasné, že např. tolik prosazovaný systém kvót je nefunkční a nedemokratický. Nemůžete lidem nařizovat, kde mají žít.

Víte, je zajímavé, kdo ty migranty učil pokřikovat „Germany is Good, Hungary non good,“ uzavřel Duka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…