Kardinál Miloslav Vlk zaútočil na Zemana. Zde si může přečíst odpověď

26.10.2016 6:28

Končící jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) se pustil do kardinála Miloslava Vlka. Pokud si církevní hodnostář myslí, že na Hradě dochází ke kupčení se státními vyznamenáními, měl by se prý podívat na to, jakým způsobem byly v parlamentu schváleny církevní restituce.

Kardinál Miloslav Vlk zaútočil na Zemana. Zde si může přečíst odpověď
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Michal Hašek

Kardinál Miloslav Vlk vyzval občany k bojkotu oslav státního svátku na Pražském hradě. Vede ho k tomu údajné kupčení se státními vyznamenáními v případě pana Jiřího Bradyho. Hašek k tomu poznamenává, že údajné kupčení nikdo neprokázal. Zato církevní restituce podle Haška prošly parlamentem díky tomu, že pro ně hlasoval někdejší poslanec za ODS Roman Pekárek, který byl pravomocně odsouzen na pět let za mřížemi. V únoru 2013 nastoupil do vězení. Předtím však v pozici koaličního poslance hlasoval pro přijetí zákona o vyrovnání státu s církvemi. A tímto hlasem přispěl k tomu, že zákon prošel.

Za nemravnou považuji pro upřesnění velkorysou finanční náhradu, píše Hašek

„Pan kardinál Vlk odsuzuje údajné kšeftování se státními vyznamenáními, které nikdo, ani on, reálně neprokázal, a ministr Herman písemně doložil pouze to, že navrhl jako ministr svého vlastního příbuzného na udělení státního vyznamenání. Pan kardinál Vlk mne dovedl k tomu, že odsuzuji reálné politické kšeftování s nemravnými církevními restitucemi proválcovanými na výročí Bílé hory 8. listopadu hlasem poslance ODS Pekárka, který následně nastoupil výkon trestu do vězení!!!“ rozčílil se na sociální síti Facebook Hašek.

Anketa

Myslíte, že Andrej Babiš před volbou prezidenta podpoří Miloše Zemana?

89%
hlasovalo: 6862 lidí

Hašek se podivuje, že pana kardinála nechává v klidu tento prokazatelný fakt, zatímco neprokázané spekulace vedou Miloslava Vlka k tomu, aby vyzýval k bojkotu hradních oslav státního svátku.

„Za nemravnou považuji pro upřesnění velkorysou finanční náhradu, nikoliv nápravu některých majetkových křivd vydáním nemovitostí zabavených církvím komunistickým režimem po únoru 1948. Když vidím výpady některých představitelů církve proti prezidentu republiky, říkám si, že zdanění finanční náhrady navrhované Jihočeským krajem není špatný nápad...,“ pokračuje končící hejtman Jihomoravského kraje.

Pokud se podívá na slib církví, že stáhnou žaloby proti krajům, doporučuje panu Vlkovi, aby si napřed zametl před vlastním prahem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…