Karlovarsko zaplaveno papírem. Proti Babišovi. Hrají to na závist

20.01.2023 22:00 | Ze sítí

Občané v Karlovarském kraji by se měli připravit, že možná již brzy do jejich poštovní schránky doputuje leták od týmu aktivisty a produktového manažera Dominika Jandla, který jim jeho prostřednictvím chce před druhým kolem prezidentských voleb připomenout dění v Karlovarském kraji za covidové epidemie či to, že mají nízké mzdové ohodnocení oproti zbytku ČR. „Máme nejnižší platy. Za 8 let Babiše ve vládě,“ uvádí leták a připomíná, že prezidentský kandidát během svého premiérského období Karlovarský kraj označil za „úplně nejhorší, historicky ve všem“. Aktivisté prý chtějí prostřednictvím letáku upozornit, že jsou tamní obyvatelé „Babišovi ukradení“.

Karlovarsko zaplaveno papírem. Proti Babišovi. Hrají to na závist
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: Andrej Babiš v pořadu Aby bylo jasno

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28718 lidí
O vzniku letáků, které mají obyvatelům Karlovarského kraje připomenout dění během covidové epidemie, kdy se mnoho tamních zdravotnických zařízení dostalo na hranici kolapsu a Babišova vláda tehdy rozhodla o uzávěře místních obyvatel na Sokolovsku a Chebsku mnohem dříve než ve zbytku ČR, informovali aktivisté v čele s produktovým manažerem Dominikem Jandlem. Ten působí v platformě pro občanskou participaci Decision 21 a k dění v kraji svého původu se vyjadřoval i v minulosti, podpořil například hnutí Karlovarská občanská alternativa.

Covidové období, které se dotklo Karlovarského kraje více než ostatních míst v České republice, leták představuje ve statistikách a upozorňuje, že v kraji „za prvních pár měsíců roku 2021 ‚vymřela‘ jedna průměrná česká obec (1600 obyvatel)“.

„Mnoho z nich zemřít nemuselo, kdyby vláda umožnila převozy do nemocnic v Německu,“ stojí dále v letáku s tím, že Babišova vláda měla Karlovarský kraj dostat „na světovou špičku – v počtu úmrtí na covid-19“.

Leták tak chce před druhým kolem prezidentských voleb obyvatelům v Karlovarském kraji, kde Babiš vyhrál s 42,84 % hlasů a Pavel skončil na druhém místě s 31,39 %, připomenout předloňské dění, kdy například bývalý primář chebské interny Stanislav Adamec upozorňoval, že musí pacienty selektovat.

Přesto, že tehdy sousední Německo nabídlo Česku zdravotnickou pomoc, vláda tehdejšího premiéra Babiše ji dlouho odmítala s tím, že kapacita v českých nemocnicích je stále dostatečná a není třeba o pomoc Německo žádat. Pacienti tak byli namísto do nemocnic v pár kilometrů vzdáleném příhraničí z nemocnic převáženi i letecky mimo kraj do vzdálenějších míst Česka.

„Nikdo z odpovědných ale tehdy na krizi nereagoval a místo toho pronesl tehdejší premiér Andrej Babiš na adresu kraje, že si neustále tento historicky nejhorší kraj na něco stěžuje. Ten 17. ledna 2021 kritizoval Karlovarský kraj v přístupu k očkování. ‚Karlovarský kraj stále něco říká. Je to nejhorší kraj, historicky ve všem, v antigenech, v PCR testech,‘ prohlásil Babiš na adresu Karlovarského kraje, který si stěžoval, že nemá dost vakcín proti covidu-19,“ vzpomíná na období Karlovarský deník.cz a cituje tak prohlášení expremiéra, jež se objevuje v letáku, který chtějí aktivisté šířit.

„Neskákejme na lep, Babišovi jsme ukradení,“ stojí v letáku. A vedle covidu-19 obyvatelům Karlovarského kraje sděluje, aby „nezapomínali“ i na své nízké mzdy. „Za 8 let Babiše ve vládě (a to byl i ministr financí!) se rozdíl se zbytkem země nesnížil,“ píší k „nejnižším“ mzdám.

Rovněž podotýká, že dle nich má Babiš „vydělávat na drahých potravinách“, jelikož je „Agrofert zdražil v průměru o 40 %, ačkoliv inflace byla ‚jen‘ 16%“.

„Pravdou proti zlu. Pravdou o tom, co se u nás v kraji stalo. TW a FB nestačí. Řetězovým mailům se musí čelit ideálně zásahem do schránek,“ sdílí Dominik Jandl na sociálních sítích s dodatkem, že „ocení pomoc s roznosem po Karlovarském kraji“.

Podle dalšího z autorů „letákové akce“ půjde až o 55 tisíc výtisku, které chystají roznášet nejen v Karlových Varech, ale i „napříč celým krajem“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…