Karolína Peake se už rozhodla, jak to bude s její podporou vládě

27.06.2013 9:35

Vznikající vláda premiéra Jiřího Rusnoka se nemůže ve sněmovně spolehnout na podporu osmi poslanců strany LIDEM. Deník Právo oslovil všechny její členy a zjistil, že jednoznačně podporují pokračování současné koalice TOP 09, ODS a LIDEM.

Karolína Peake se už rozhodla, jak to bude s její podporou vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Vicepremiérka Karolína Peake ze strany LIDEM ještě v úterý nevylučovala případnou podporu novému kabinetu. Své úterní váhavé stanovisko nyní podle Práva vysvětluje tím, že nechtěla mluvit za ostatní poslance ze strany, aniž by s nimi o tom hovořila.

Nyní je však stanovisko Karoliny Peake a poslanců z LIDEM jasné. „Naší hlavní prioritou je udržet politickou vládu v současném složení, která má jasnou podporu ve sněmovně,“ řekla Právu Peake. Deník si udělal průzkum mezi všemi osmi poslanci LIDEM a zjistil, že nikdo z nich, a to v žádném případě, nechce vládu Jiřího Rusnoka podpořit. Ve sněmovně tak není žádná strana, která by vznikající kabinet podpořila.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…