Kasteláni a hradní páni chtějí v čele země Schwarzenberga

23.01.2013 22:23

Kasteláni a správci hradů a zámků z Karlovarského kraje mají o druhém kole prezidentské volby, které už klepe na dveře, povětšinou jasno. Na Hradě by chtěli spatřit Karla Schwarzenberga, a proto právě jemu hodlají věnovat svůj hlas.

Kasteláni a hradní páni chtějí v čele země Schwarzenberga
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg

 

Schwarzenberga tak podpoří Tomáš Wizovský z Bečova nad Teplou, Vladimír Lažanský z Chyše, Václav Lojín z Lokte či Miloš Říha z Kynžvartu. Pavel Palacký z Hauenštejna však ještě stále váhá. "Jsem mezi kastelány a majiteli hradů či zámků v Karlovarském kraji taková bílá vrána. Čekám na poslední předvolební debatu. Je pravda, že právě Miloš Zeman hovořil před volbami o památkách a o tom, že by se s nimi mělo něco dělat. Kníže o ničem takovém nemluvil," uvedl pro server iDnes.cz.

Majitel zámku Chyše Vladimír Lažanský si Schwarzenberga váží nejen kvůli jeho rodové linii, ale zejména kvůli jeho charakteru. "Karla Schwarzenberga nemůže nikdo podezírat, že se dal na politiku kvůli obohacení. Jeho rodina udělala pro český národ mnohem více než ryze česká šlechta," poznamenává.

Kníže by mohl znovuobnovit kulturní vývoj země

Pro Tomáše Wizovského , správce rozlehlého památkového areálu státního hradu a zámku v Bečově nad Teplou, je Schwarzenberg nadějí na obnovení kontinuity kulturního vývoje naší země.

Kastelán zámku v Kynžvartu Miloš Říha sice podpoří knížete, ale z toho důvodu, že nechce v čele státu spatřit Miloše Zemana. "Miloš Zeman je pro mne naprosto nepřijatelný. Proto volím menší zlo," podotkl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…