Katalánsko? Radim Uzel zavzpomínal na rozdělení ČSFR a nadnesl šokující myšlenku stran Moravy

05.10.2017 10:02

Sexuolog Radim Uzel se pro server VašeVěc.cz rozepsal nad referendem v Katalánsku. „Ať žije Katalánsko,“ napsal.

Katalánsko? Radim Uzel zavzpomínal na rozdělení ČSFR a nadnesl šokující myšlenku stran Moravy
Foto: hns
Popisek: Radim Uzel v půlnočním rozhovoru

„Separatistické snahy obyvatel části území jsou snad stejně staré jako samotný institut národního státu,“ poznamenal Uzel úvodem a zmínil s nadsázkou to, že mohla být rozdělena i Moravská a Česká republika. „Byly by stejně dvě součástí Evropské unie a obešli bychom se bez složitého a nesmyslného státoprávního uspořádání, umělého zařazování moravských měst do českých krajů, rušení okresů a všelijakého handrkování o dotace,“ míní Uzel.

Podle jeho slov by mělo být vyhověno separatistickým snahám, pokud jsou podporovány většinou obyvatelstva. „Vzpomeňte jen na samozvané vyhlášení suverenity slovenským parlamentem v červenci 1992. Okamžitě se po celém Slovensku rozhořely vatry svrchovanosti. Slovenští představitelé, (myslím, že to byl Mečiar a Kňažko), přijeli na jednání do Prahy a měli auta označena symbolem SO – jako Slovensko (ještě jsme si tenkrát dělali legraci, že to asi znamená Somálsko),“ zmínil Uzel s otázkou, zda někoho tenkrát napadlo posílat na Slovensko policii a armádu.

Původní text ZDE

„To panečku ministerský předseda Mariano Rajoy je jiný kabrňák! Gumových projektilů se jim těm separatistickým katalánským blouznivcům zachtělo! Napadlo by to tehdejšího předsedu vlády Stráského nebo prezidenta Havla tasit zbraně? Pan prezident raději šalomounsky odstoupil a většina Čechů hlaholila na adresu Slováků téměř unisono: ‚Ať si jdou!‘,“ poznamenal Uzel. Slováci pak podle jeho slov šli a vydělali na tom.

„Už mají euro, ekonomicky prosperují a v dálničním systému nemusí u nich řidiči kupovat jakési nalepovací kupóny, ale moderní elektronická registrace zanese registrační značku jejich auta okamžitě do systému, který je hoden pokroku jedenadvacátého století. A jejich velvyslanec Peter Weiss nedávno právem prohlásil, že jsou prostě lepší a úspěšnější,“ vrátil ještě ke Slovensku Uzel.

Následně se však již vyjadřoval jen ke Španělsku, kdy si povšiml i slov krále Felipe VI., jenž řekl, že katalánští vůdci nejednali podle práva a demokracie a ty gumové projektily tím nepřímo obhájil. „Bohužel nikomu z nás nepřísluší kritizovat ministerského předsedu, a tím méně pak krále – hlavu pomazanou; ale chtě nechtě musím říci, že oba šlápli vedle,“ sdělil Uzel. Podle jeho slov jde o peníze. „Katalánsko produkuje pětinu HDP celého Španělska (v přepočtu více než 5 bilionů Kč), což je víc než celé Řecko,“ zmínil sexuolog. 

„Ale vyplatí se takovéto kupecké počty, když už promlouvají zbraně? Vždyť přece zbytek Španělska by zůstal v Evropské unii a nepochybuji o tom, že i Katalánsko by se stalo evropským státem, kde platí solidarita, podpora a vyrovnávání ekonomických rozdílů. Tím spíše bych to doporučoval Skotům. Jistě je taky rádi do EU přijmeme. Možná se potom ještě přihlásí Baskové. Taky by to šlo. A snad bychom se dočkali i my Moraváci. Snad bych se kvůli tomu nemusel stěhovat z Černošic do rodné Ostravy. Škoda jenom, že už do smrti nenašetřím na tu krásnou vilu po Krejčířovi. Tento zločinec naštěstí už není Moravák ani Čech, ale Jihoafričan,“ uzavřel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…