Kateřina Jacques nad Smetanou: Lidé jsou krutí. Já jsem 10 let biomasa! A plazím se v bahně

18.04.2019 8:54

Kauza „Emma Smetana u Notre-Dame“, zdá se, ještě nekončí. Celou věc paradoxně přiživil senátor Václav Láska, který se posměškům na adresu mladé moderátorky věnoval na své facebookové stránce. Senátor se pokusil uživatelům internetu promluvit do duše a upozorňoval na problematiku kyberšikany. A pak se ozvala Kateřina Jacques…

Kateřina Jacques nad Smetanou: Lidé jsou krutí. Já jsem 10 let biomasa! A plazím se v bahně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Jacques

„Žádnou koláž s Emmou Smetana nevyrobím ani nepoužiju,“ deklaroval úvodem svého příspěvku senátor Láska. „Přemýšleli jste, moji přátelé, o tom, jak se v době digitální snadno žert změní v šikanu?“ ptá se následně senátor svých oveček.

Anketa

Přispějete na obnovu katedrály Notre-Dame?

hlasovalo: 13038 lidí

Do diskuze se velmi rychle přidala někdejší politička a teta Emmy Smetany, Kateřina Jacques. I ona si kvůli kyberšikaně zažila své. Před zhruba deseti lety byla hostem talk show Jana Krause, kde nebyla moderátorovi ani po opakovaných urgencích schopná zodpovědět otázku, co je to biomasa. Trapas neskončil smíchem publika, ba naopak, v následujících týdnech si z celé věci utahoval snad každý, kdo měl doma internet.

Kateřina Jacques o své zkušenosti napsala: „Deset let žiju jako biomasa. Do té role mi pomohli Paroubek, Zubová, Soukup a zakomplexovaní lidé, kterým dělalo dobře do mě ‚kopat‘. Ten rozsah je nepopsatelný a moje pocity nesdělitelné... strašné. Zastání jsem se prakticky nikdy nedočkala... lidé dokáží byt krutí...“

Uživatelka Magda Koutská se Jacques na to konto zeptala, zda z její strany někdy přišla za omyl s biomasou omluva.

Jacques míru sebekritiky, kterou po incidentu s biomasou předvedla, přirovnala k šíři zkázy, která postihla francouzskou katedrálu Notre-Dame:

  „Asi tisíckrát. Prakticky ve všech médiích... Posypala jsem se popelem už tolikrát, že je ho snad stejně jako z té nebohé katedrály... A pak přijde někdo jako Vy a řekne, je to málo... Musíš se plazit v bahně dál, abys tu strašlivou hanbu, která poškodila celou planetu, odčinila. To je přesně ten princip, na kterém šikana funguje: „Ještě nemáš dost.“ A Vy to, Magdo, víte, protože jste jednou z tech, co mě ta dlouhá léta čas od času šikanuje...“ zareagovala Jacques na předřečnici s tím, že ona sama je šikany účastna.

Ve videu níže si dnes již zlidovělý přešlap s „biomasou“ můžete znovu prohlédnout.

To ale není vše. Kateřina Jacques připomněla i svůj střet s policistou Tomášem Čermákem, který předcházel sněmovním volbám v roce 2006. Čermáka Jacques na Facebooku označila za „nácka“ a násilníka. „Já jsem šla pokojně na demonstraci proti nacismu a nesnášenlivosti (takových demonstrací jsem bez jakéhokoliv incidentu absolvovala mnoho a mnoho) a myslím si, že je to správné. Ostatně první takové jsem zažila, když jsem jako mladá holka přišla po roce 1989 do Berlína a začala se učit, jak funguje demokracie. No a k těm dětem. Jsem hrdá na to, že jsem z nich vychovala čestné lidi a demokraty,“ napsala hrdě Jacques.

Incident s policistou Tomášem Čermákem se dochoval na videu zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …