Kateřina Jacques promluvila o Janě Nagyové, jak ji sama zažila

30.09.2013 6:47

Bývalá místopředsedkyně Strany zelených a exposlankyně Kateřina Jacques po vysoké škole pracovala jako zaměstnankyně Úřadu vlády ČR. Tam se setkala i s Janou Nagyovou, dnes Nečasovou. "Paní Nagyová se chovala strašně a lidé se jí báli," říká politička v rozhovoru pro server iDnes.cz.

Kateřina Jacques promluvila o Janě Nagyové, jak ji sama zažila
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Kateřina Jacques

Anketa

Kdo má Váš volební hlas? (strany jsou vybrané dle aktuálních průzkumů ČT)

7%
13%
32%
7%
4%
6%
hlasovalo: 23994 lidí
Když došlo k zatýkání na Úřadu vlády kvůli kauze Jany Nagyové, Kateřina Jacques už tam nepracovala, loni v listopadu dala výpověď, ale vidět Nagyovou v poutech byl prý silný dojem. "Ta práce mě bavila, ale když jsem se po mateřské měla vrátit a viděla to prostředí a absenci odbornosti, věděla jsem, že tohle nechci," říká politička.

Odejít prý nebylo jednoduché, ale pracovat tam dál taky nešlo. "Většina zaměstnanců byla taková přihrbená, paní Nagyová se chovala strašně a lidé se jí báli. Nečasova vláda za tři roky zničila něco, co se dvacet let po změně režimu budovalo," tvrdí Jacques.

Nesplňovala předpoklady

Exposlankyně odmítá verzi, že by Nagyová byla jen neobratně ambiciózní osoba, která to odnesla za ostatní. "Došlo ke zneužití moci flagrantním způsobem se závažnými důsledky. Kdyby existoval zákon o státní službě, osoba Nagyová by se nemohla stát vrchní ředitelkou, protože nesplňovala žádné kvalifikační předpoklady," říká tvrdě Jacques.

Kauza Jany Nagyové vedla nakonec k pádu celé vlády, když se ukázalo, že je nejen spolupracovnicí expremiéra Petra Nečase, ale také jeho milenkou. "A tady je nepovedená love story s brutálními konsekvencemi," dodává politička.

Kateřina Jacques se stejně jako její partner Martin Bursík rozešla i se Stranou zelených. "Je tam hodně mých kamarádů, ze všech stran jsou mi zelení nejbližší. Ale z dalšího vývoje mám strach a zároveň cítím, že je nezvratný. Posun doleva je legitimní, neochota říci jasné ne komunistům nepřijatelná," říká.

PhDr. Kateřina Jacques

  • Kdo nezažil tmu, ani světlo neuvidí.
  • Petiční výbor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…