Kauza Koněv jede dál: Užitečný idiot Kolář. Zatáhl do toho celou Českou republiku! Okamura je rozpálen do běla

12.04.2020 9:40

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura kritizuje premiéra Andreje Babiše (ANO), že ve věci odstranění sochy sovětského maršála I. S. Koněva hraje „mrtvého brouka“. Na svůj facebook nahrál video, v němž se zamýšlí, v čím zájmu je zhoršení vztahů mezi Ruskem a Českou republikou. „Užitečný idiot. Je starosta Prahy 6 tak hloupý, nebo navedený?“ ptá se předseda. A dodává, že svět, kde bude Rusko naším nepřítelem, může být velmi nebezpečný.

Kauza Koněv jede dál: Užitečný idiot Kolář. Zatáhl do toho celou Českou republiku! Okamura je rozpálen do běla
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Premiér nemůže v zásadních mezinárodněpolitických postojích donekonečna lavírovat, jen aby nepřišel o část svých voličů,“ zlobí se předseda hnutí SPD. Podal proto na Babiše interpelaci s dotazem – „Jste pro, nebo proti?“. Aby veřejnost měla jasno. Odpovědět musí zaznít do 30 dnů.

Okamuru velmi udivuje, že premiér mlčí k této „mezinárodní diplomatické katastrofě České republiky“. „Každý rozumný člověk ví, že spolupráce je vždy prospěšnější, než nenávist a zloba. Svět, ve kterém nebude Rusko náš nepřítel, bude vždy pro Českou republiku bezpečnější, než když se část českých politiků a novinářů pokouší o opak,“ zdůrazňuje.

Připomíná, že maršál Koněv je mezinárodně uznáván jako vítěz nad německým nacismem, osvobodil koncentrační tábor v Osvětimi, Berlín, a je nositelem také mnoha západních mimořádných vyznamenání a ocenění včetně ocenění od prezidenta Československé republiky Edvarda Beneše.

Rusko ve své reakci zahájilo trestní stíhání starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře z TOP 09 kvůli odstranění sochy jejich národního vojenského hrdiny maršála Koněva. A české ministerstvo zahraničí je prý pobouřeno faktem, že si Rusko dovolilo stíhat starostu Prahy 6.

„Skutek pana Koláře, který, jak známo, nazývá občany spodinou, naprosto fatálně poškodí vztahy mezi Českou republikou a Ruskem. Musíme se ptát, byl tak hloupý, nebo navedený?“ ptá se Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Pokládá si proto otázku, v čím zájmu je zhoršení vztahů mezi Ruskem a Českou republikou. „České ministerstvo zahraničí svým včerejším vyjádřením se v podstatě postavilo do role alibistického obhájce starosty Prahy 6. Ve své podstatě se teď z pana starosty bude dělat oběť zlého Ruska. Co k tomu dodat, hlavně je třeba zdůraznit, že svět, ve kterém si z Ruska děláme zbytečně svého nepřítele, může být pro nás velmi nebezpečný,“ varuje Okamura.

Ministr zahraničí Petříček z ČSSD i starosta Kolář z TOP 09 si prý neuvědomují dvě důležité věci: „Za prvé, stejně jako každá jiná velmoc, Rusko nezapomíná na urážky. A za druhé, Rusko je velmoc, která na urážky dokáže velmi ostře reagovat a má na to prostředky a možnosti.“

Jestli má starosta Kolář ze svého trestního stíhání v Rusku obavy, tak zcela oprávněně. „Rusko si svoje účty vždy vyrovná. Bohužel součástí tohoto účtu nemusíte být, pane starosto, pouze Vy sám, zatáhl jste do toho celou Českou republiku. A pokud si myslíte, pane starosto, že Vás budou bránit ti, pro které jste to udělal, tak se velmi mýlíte, pro ty jste pouze užitečný idiot,“ vzkázal Okamura starostovi Prahy 6 závěrem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…