Kauza Marka Dalíka se dnes bude znovu projednávat před soudem

04.09.2014 6:00

Pražský městský soud dnes bude pokračovat v projednávání kauzy lobbisty Marka Dalíka, který podle obžaloby požadoval téměř půlmiliardový úplatek při vyjednávání o nákupu obrněných transportérů Pandur pro českou armádu. Svědčit by měli přijít například místopředseda Topolánkovy vlády a bývalý ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) nebo slovenský armádní lobbista Miroslav Výboh.

Kauza Marka Dalíka se dnes bude znovu projednávat před soudem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Dalík u soudu

Policisté Dalíka vyšetřovali na základě svědectví bývalého zaměstnance firmy Steyr Stephana Szücse, který v březnu 2011 uvedl, že lobbista požadoval 18 milionů eur (půl miliardy korun) za pokračování v nákupu pandurů. Podle spisu si o úplatek řekl na neformální schůzce v listopadu 2007 v pražské restauraci U Malířů. Předstíral přitom blízký vztah k představitelům české vlády a to, že může ovlivnit jejich rozhodování, ačkoliv podle žalobce nemohl. Dalík vinu odmítá. O úplatek prý nežádal.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…