Kauza Orbán: Další trápení Pekarové. ANO tahá informace

17.01.2022 10:28 | Ze sítí

Poslanec ANO Jaroslav Bžoch uhodil na předsedkyni Sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou. Kvůli Viktoru Orbánovi. Bžoch má za to, že odpor Pekarové Adamové k Andreji Babišovi předsedkyni Sněmovny natolik zaslepil, že je schopna dopouštět se velkých diplomatických přešlapů.

Kauza Orbán: Další trápení Pekarové. ANO tahá informace
Foto: Archiv Jaroslava Bžocha
Popisek: Poslanec Jaroslav Bžoch

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová před pár dny na sociálních sítích uvedla, že stejně jako se před pár měsíci Češi zbavili ve volbách vlády Andreje Babiše (ANO), přála by Maďarům, aby se v letošních parlamentních volbách zbavili vlády Viktora Orbána.

Anketa

Podporujete vládní návrh, který ve volbách umožní korespondenční hlasování ze zahraničí?

2%
97%
hlasovalo: 34453 lidí

Vyvolala tím značný poprask. Vynadal jí druhý český prezident Václav Klaus, její předchůdce v pozici šéfa Sněmovny Radek Vondráček (ANO) i expremiér Babiš. V neděli, v rozhovoru pro Frekvenci 1 zkritizoval Pekarovou Adamovou i prezident Miloš Zeman.

Psali jsme:Zeman ztrapnil Pekarovou. Informací, která běžně nepadá

Teď se k nim přidal i poslanec ANO Jaroslav Bžoch.

„Pro stromy nevidí les. I tak by se dala vystihnout krátkozraká výzva, kterou předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová poslala před několika dny Maďarům. Nebudu dlouze hloubat nad diplomatickým faux pas, kterého se třetí nejvyšší ústavní činitelka dopustila tím, že vzkazuje Maďarům, aby vyhnali Orbána. Premiér Viktor Orbán je demokraticky zvolený politik a Maďaři si mohou zvolit jinou vládu, těžko ho ale někam poženou. Vrcholní ústavní činitelé by se měli zdržet komentování politických soubojů v jiných zemích, zejména pokud uznáváme, že tam probíhá férová politická soutěž. Vládní představitelé pak musí respektovat volbu, kterou tamní občané učiní, a jednat s tím, koho nám pošlou ke stolu,“ uvedl poslanec.

Pekarovou Adamovou podle jeho názoru omlouvá snad jen to, že se zatím neumí příliš pohybovat v nejvyšších patrech politiky. I premiér Petr Fiala (ODS) musel být podle Bžocha z výroku Pekarové Adamové poněkud v rozpacích.   

Stejně jako prezident, připomněl i Bžoch, že koalice, která teď stojí proti Orbánovi, spojuje strany postkomunistické levice, Zelené, ale i krajně pravicový Jobbik. Bžoch kroutí hlavou nad tím, že se zrovna Pekarová Adamová svou kritikou Orbána hlásí k radikálům ze strany Jobbik.

„Jobbik je spojen s Maďarskou gardou, organizací, která dělala pochody v místech, kde žijí Romové a sladkosti tam dětem rozhodně nenosili. Je to partaj spojená se starým známým antisemitismem apod. Skutečně jsou politici tohoto kalibru předsedkyni TOP 09 blízcí?“ zeptal se.

Pokud tohle Pekarová Adamová nevidí, je podle Bžocha až příliš zaslepená. 

„Mám zkrátka dojem, že Viktor Orbán je univerzální nepřítel, zatímco jiní mají volňásek na jakoukoliv botu. Důkazem budiž vzkaz Viktora Orbána i Charlese Michela kazašskému prezidentovi. Oba jsou téměř shodné, ale vlasy si u nás rveme jen z toho Orbánova. Přitom Michel byl minulý týden v ČR. Sdělila mu předsedkyně Pekarová Adamová svůj odsudek? Nemyslím,“ uvedl také poslanec ANO.

Jaroslav Bžoch promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…