Kauza Rath: Erik Best našel utajený rozměr toho, o co jde. Spor Babiše s ČSSD

31.05.2017 6:47

O jedné z největších bitev mezi předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem a ČSSD se rozepsal americký novinář Erik Best na svém webu FSfinalword.cz. ČSSD ve svém komentáři nazval akciovou společností.

Kauza Rath: Erik Best našel utajený rozměr toho, o co jde. Spor Babiše s ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

O co jde? O projednávání stížnosti Ministerstva spravedlnosti na rozhodnutí Vrchního soudu v Praze - a to ohledně odposlechů v korupční kauze Davida Ratha, jež měly být pořízeny nezákonně. Celý případ nyní řeší Nejvyšší soud. 

Původní text ZDE.

"Babiš sice v případu přímo nefiguruje, jde ale o zástupný konflikt, který může odhalit mnohé o současném stavu mocenského souboje mezi ANO a ČSSD na celostátní úrovni. Babišovy Lidové noviny naznačily, že předseda Vrchního soudu v Praze Jaroslav Bureš zařídil prohlášení odposlechů za nezákonné poté, co poobědval s hlavním právníkem ČSSD a.s. Radkem Pokorným," píše Best. 

"Šéfredaktor dalšího titulu Mafry MF Dnes Jaroslav Plesl řekl před třemi týdny na ČRo Plus, že jestli pan Rath nebude posazen do vězení, přestane věřit ve spravedlnost v České republice. Jak jsme napsali v prosinci, když jsme jmenovali Davida Ratha naší osobností roku, zainteresovaní lidé říkají, že Rath vyhrožuje, že napráská, jak skutečně funguje financování ČSSD, nebude-li osvobozen," uzavřel Best se slovy, že pokud Burešův soud případ prohraje, začnou Babišovy noviny viset na každém Rathově slově. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…