Kauza dluhopisy jsou nesmysl. Kalousek to udělal pro své sponzory, kteří emitovali bez daně, rozohnil se Babiš

25.05.2017 17:17

Ministr financí Andrej Babiš tvrdí, že jej porazila korupční hydra. „Protože to, že odcházím, je kvůli mocenskému paktu Sobotka – Kalousek, který tady loupí,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro server Blesk.cz.

Kauza dluhopisy jsou nesmysl. Kalousek to udělal pro své sponzory, kteří emitovali bez daně, rozohnil se Babiš
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Jak se Babiš svěřil, jeho odchod z ministerstva doprovázejí rozporuplné pocity. Na jednu stranu ho mrzí, že resort opouští, na druhou stranu je rád, že je pryč z vlády, již popisuje jako cestovku neukázněných. 

„Na základě vylhaných věcí jsem odvolán. Zásadně s tím nesouhlasím, protože dluhopisy jsou nesmysl. To udělal pan Kalousek a jsem přesvědčen, že to udělal pro své sponzory, kteří emitovali bez daně. To já určitě nebyl,“ podotkl Babiš a pochválil se za to, co jako šéf státní kasy dokázal. 

Dodal také, že to, co nyní předvádí pan premiér, jehož popisuje jako člověka absolutně neschopného řídit ministry, je neskutečný podraz. „Likviduje mě jako politického soupeře na základě vylhaných věcí a kampaně. Samozřejmě my jsme ve vládě byli do počtu, protože on a KDU-ČSL se domluvili proti nám, a ve sněmovně byli všichni domluvení proti nám. Takže já samozřejmě proti tomuto zkorumpovanému systému budu bojovat dál, samozřejmě i mediální scéna je nějak nastavená,“ podotkl Babiš s tím, že k vyhrocení situace ve vládě došlo před krajskými volbami. On sám prý stát nikdy nestál ani korunu, peníze posílal samoživitelkám a šetřil. 

  • Původní text ZDE

I když podle svých slov čekal, že politika je špína, nečekal, že je to taková žumpa. „Takový hon na čarodějnice? Já přece nešel do politiky kvůli tomu, aby mě někdo zkoušel z podnikání, co jsem dělal před 20 lety,“ řekl.

V případě, že by Babiš vyhrál nadcházející sněmovní volby, Bohuslava Sobotku do vlády určitě nevezme. „Takového bezpáteřního člověka jsem v životě nepotkal. Já to nechápu, protože díky mně je vlastně premiér. V říjnu 2013 jsem odmítl vyjednávat s Haškem, a ty jeho metody jsou neuvěřitelné,“ nechal se slyšet Babiš.

Po odchodu z ministerstva se nyní bude Babiš věnovat Vizi 2035 a svému hnutí. „Chci samozřejmě aktivně mluvit s našimi členy o kandidátkách, chci připravit program a samozřejmě budu dělat výjezdy,“ řekl. Závěrem pak také zmínil jedno pozitivum ze soukromého života. „Včera má paní byla překvapená, že jsem domů přišel už v osm. Jo, určitě, na to se těším. Ta práce ministra je strašně neefektivní. My tam řešíme strašné věci, které by se vůbec neměly řešit, a neřeší se to, co by se mělo,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…