Kauza zbraní propašovaných na Hrad pokračuje. Ve hře je i vyhazov policisty

19.08.2016 7:20

Policie podle všeho prověřila chování policisty, který umožnil redaktorům MF Dnes pronést na Pražský hrad zbraně. Co bude s dotyčným policistou dál, rozhodl jeho nadřízený.

Kauza zbraní propašovaných na Hrad pokračuje. Ve hře je i vyhazov policisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

Redaktoři MF Dnes pronesli na Hrad nenabitou plynovou pistoli a dva nože. Vše navzdory zostřeným bezpečnostním opatřením, která jsou podle všeho realizována poněkud nedbale. Kdyby tomu tak nebylo, pro novináře by nemuselo být tak snadné pronést zbraně do sídla českých králů a prezidentů a fotit se s nimi na nádvoří. Policie již celou kauzu začala řešit.

„Jednání konkrétního policisty bylo prověřeno a celá událost byla vyřešena v pravomoci jeho nadřízeného. Bohužel na další otázky není možné odpovědět, a to z taktického důvodu. Sdělením a zveřejněním takových informací by mohla být narušena bezpečnost, a proto s omluvou zbytek otázek týkajících se této taktiky nezodpovíme,“ uvedla mluvčí Policejního prezidia Ivana Nguyenová. Zprávu přinesla páteční MF Dnes.

Možností, jak mohla být celá věc s policistou vyřešena, je hned několik. Dotyčný policista mohl přijít o část platu, ale mohl být také propuštěn. Stojí za pozornost, že pod podmínkou anonymity se k incidentu vyjadřují i kolegové prověřovaného policisty a zastávají se ho. Kontroly byly chápány jako namátkové, preventivní, proto strážci zákona prohlíželi aktovky jen zběžně. Neměli prý informace o bezprostředně hrozícím teroristickém útoku. Po „testu“ novinářů přišlo nařízení, že policisté musí používat elektronické detektory, které by kovovou zbraň u návštěvníků odhalily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…