Kde je Fiala? Takhle to nepůjde. Kritika nového premiéra: Z povolaných úst

25.10.2021 8:27 | Komentář

Je to přece šílené. Kde je Petr Fiala? Zkušená komentátorka Kateřina Perknerová napsala pár vět k aktuálnímu dění.

Kde je Fiala? Takhle to nepůjde. Kritika nového premiéra: Z povolaných úst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brífink po jednání koalic SPOLU a PirSTAN o harmonogramu povolebních vyjednávání

Anketa

Vydrží Fialova vláda až do řádných sněmovních voleb?

hlasovalo: 16140 lidí

Kateřina Perknerová v textu pro Deník.cz zhodnotila dění posledních dní. Končící premiér Andrej Babiš začal na půdě EU řešit energetickou krizi, do toho začal ostře kritizovat vedoucího prezidentské kanceláře Vratislava Mynáře a snaží se vládu co nejrychleji předat do rukou pravděpodobné příští vládní koalice ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN. A tato koalice si teď se slušně jednajícím Babišem neví rady.

„Andrej Babiš se snaží řešit aktuální problémy, v Bruselu vyjednává, až se z něho kouří, chce lidem pomoci aspoň snížením DPH na energie. Vítěze voleb pobízí, aby co nejrychleji převzali otěže. Mynáře vyzval k rezignaci a kritikou zdrtil místopředsedu ANO Vondráčka za jeho partyzánskou návštěvu u prezidentova lůžka. Pětikoalice neumí na novou tvář vzorného demokratického politika Babiše reagovat. O Petru Fialovi není týden slyšet. Viditelný je jen šéf KDU-ČSL Marian Jurečka, čerstvý expert na energetiku, jenž se v minulosti profiloval coby agroodborník. ... Do toho pravicový Senát naznačil, že zamítne zmrazení platů politiků, přičemž budoucí ministr zdravotnictví Vlastimil Válek z TOP 09 zároveň vypouští balonky o vyšší spoluúčasti pacientů a různé kvalitě péče podle peněženky pojištěnců,“ napsala Perknerová.

Budoucí vláda by přitom neměla otálet. Podle Perknerové žijeme ve zvláštní až šílené době, ve které bude mít Petr Fiala a jeho kolegové důležitý úkol.

„Je přece šílené, že už čtrnáct dnů se v Česku vede vášnivá debata o tom, jakou chorobou trpí jeho prezident, zda se falšuje Zemanův podpis, z jakého důvodu držel v ruce úřední listinu bez data, kdo pustil návštěvníky na JIP bez respirátorů a nemají-li Mynářovi na čistírnu, když kancléř chodí stále v jednom obleku, košili a kravatě. Mlha, kterou prezidentovo okolí vypouští kolem nemocného Miloše Zemana, je toxická. Otravuje ovzduší v zemi a dokládá, že jsou tady pořád ti nahoře a my ostatní,“ upozornila Perknerová s tím, že toto bude muset Fialova vláda změnit. Bude muset znovu obnovit důvěru lidé ve své politiky. A zatím se podle komentátorky snaží příliš málo na to, o jak zásadní krok jde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…