Kde je mladý Babiš? Došlápl na vás starý Babiš? Sabina Slonková odpovídala

19.02.2019 8:34

Novinářka Sabina Slonková si na vlnách Českého rozhlasu povídala s Barborou Tachecí. Dostala mimo jiné otázku, kam se pohnul případ údajného únosu premiérova syna Andreje Babiše ml. na ukrajinský poloostrov Krym. Prozradila, čím jí hrozil předseda vlády z hnutí ANO Andrej Babiš.

Kde je mladý Babiš? Došlápl na vás starý Babiš? Sabina Slonková odpovídala
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Sabina Slonková

Novinářská práce prý Sabinu Slonkovou stále baví a s narůstajícími zkušenostmi víc domýšlí některé věci. Ve svých devětadvaceti letech unikla smrti. Na počátku tisíciletí si totiž pracovník ministerstva zahraničí Karel Srba objednal její vraždu. Soud ho za to poslal na 12 let do chládku. „Celý ten příběh mi zničil pár týdnů mého života, poznamenal moje blízké, ale já jsem si řekla, že si tím nedám zničit další život. Já jsem to uzavřela,“ poznamenala novinářka.

 Je jí líto, že teď novináři nezažívají úplně šťastné roky. V 90. letech minulého století mohli podle Slonkové pracovat svobodněji. Dnes cítí jistou skepsi.

Ale není to prý kvůli tomu, že hnutí ANO Andreje Babiše je stále populární a v předvolebních průzkumech drtí všechny své politické konkurenty. Drtí je i navzdory tomu, že Sabina Slonková s Jiřím Kubíkem přinesli informace o pobytu Andreje Babiše mladšího na Krymu. Syn dnešního premiéra tvrdí, že byl na ukrajinský poloostrov, dnes ovládaný Ruskem, odvezen proti své vůli. Údajně ho tam mohl nechat odvést jeho otec, aby nevypovídal ke kauze Čapí hnízdo. „Těch 25 let v médiích mě naučilo, že některé případy je potřeba si vysedět,“ prozradila dáma.  

Premiér Andrej Babiš starší sice Slonkové hrozil, že na ni a na Jiřího Kubíka podá trestní oznámení přímo ve Švýcarsku, kde novináři vypátrali jeho syna, ale Slonková neví, zda to předseda vlády nakonec skutečně udělal.

„To je obvyklá taktika pana premiéra. On vždycky hodí nějakou slovní žalobu na veřejnost, řekne, že podá trestní omámení, a nestane se vůbec nic,“ řekla Slonková. Ještě než jeli do Švýcarska, si totiž nechali od právníků zjistit, jak mohou postupovat, aby neporušili zákon. I kdyby tedy Babiš starší žalobu podal, novináři mají k dispozici právní posudky, které je kryjí.

Barbora Tachecí chtěla slyšet, zda se případ údajného únosu Andreje Babiše mladšího na Krym někam posunul. Podle Slonkové se premiérův syn odmlčel. „A víte vy, kde je?“ zeptala se Tachecí? „Já bych asi tuhle informaci nezveřejňovala. Já bych na tuhle otázku neodpovídala, jestli můžu,“ vyhnula se přesnější odpovědi.

Dodnes prý nelituje toho, že půl roku vedla MF Dnes vlastněnou Andrejem Babišem. Dnes je deník odložen ve svěřenském fondu předsedy vlády. Slonkové ten půl roku ukázal, jak Babiš přemýšlí.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…