Kde máte roušky? Žilková má strach o Česko. Izrael je dospělejší

17.06.2021 10:26 | Ze sítí

V horkém letním počasí je ochrana úst a nosu čím dál nepohodlnější, a tak ji někteří odkládají. Toho se obává herečka Veronika Žilková, která toto chování zažila v Brně. „V Brně asi nemají covid, ulice plné, zahrádky i hospody plné. Je to fajn, ale trochu se bojím té volnosti. Roušky nikdo nemá, snad se to nevymstí,“ doufala. S manželem Martinem Stropnickým pak nedávno mluvila ve videu o Izraeli, kde prý lidé druhým nevyčítali, že se někdo nechal očkovat a měl výhody. „Zdá se mi o něco dospělejší, ta společnost,“ pravil Stropnický. V Izraeli ovšem byla nedávno povinnost nosit kompletně roušky zrušena.

Kde máte roušky? Žilková má strach o Česko. Izrael je dospělejší
Foto: Repro Instagram
Popisek: Velvyslanec v Izraeli Martin Stropnický s manželkou Veronikou Žilkovou

Anketa

Má naše armáda nakoupit nová bojová vozidla pěchoty (BVP) za 52 miliard?

4%
94%
hlasovalo: 8625 lidí

Chmurné předpovědi některých vědců o další vlně nákazy covidem-19 se nevyplnily. Podle posledních statistik Ministerstva zdravotnictví teď i ve všední dny v Česku přibývá pozitivně testovaných tak málo, jako dříve ani o víkendech. Ale přesto jsou stále tací, kteří mají z rozvolňování obavy.

Mezi ně patří podle svého instagramového příspěvku i herečka Veronika Žilková. Nedávno navštívila Brno. „V Brně asi nemají covid, ulice plné, zahrádky i hospody plné. Je to fajn, ale trochu se bojím té volnosti. Roušky nikdo nemá, snad se to nevymstí. Ale já se bavím,“ obávala se herečka.

Před pár dny přitom společně s manželem Martinem Stropnickým (velvyslancem ČR v Izraeli – pozn. red.) natočila video, kde společně odpovídali na otázky. Stropnický uvedl, že na Izraelcích má rád jejich odolnost vůči nesnázím. „S tím se umí Izraelci vyrovnávat, mají to v genech, načerpali to z velmi bolavé historie,“ uvedl velvyslanec s tím, že jsou odolní vůči nepohodlí a nepohodě.

„Zatnou zuby a jdou. Roušky snášeli absolutně bez problémů, nikoho tady nenapadlo, že by to mohla být nějaká ztráta demokracie. To samé s očkováním. Ne že by všichni byli nadšení stoupenci očkování, ale kdo byl odpůrce, tak byl odpůrce a neměl za zlé, když se jeho soused očkovat nechal. A nevyčítal mu, že za to dostal ten tzv. zelený pas a měl určité úlevy a výhody. Nebrali to jako pošlapání lidských práv toho nenaočkovaného,“ uvedl velvyslanec a dodal, že se mu zdá, že je v Izraeli společnost dospělejší.

„Dospělá společnost“ v Izraeli už od úterka skoncovala s posledním opatřením, které epidemii covidu-19 připomínalo, totiž s povinností nosit roušky ve vnitřních prostorách. Roušky venku Izraelci nemuseli nosit už od dubna. Podle agentury Reuters je v Izraeli proočkovaných 55 % populace a červnu v něm s covidem umřel v průměru buď jeden, nebo žádný člověk denně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…