Kdo je nový šéf zemanovců? Bývalý kriminalista

23.03.2013 17:04

UVNITŘ FOTOGALERIE Novým předsedou SPOZ se podle očekávání stal Zdeněk Štengl. Kdo tento politik, který nahradil kancléře prezidenta Vratislava Mynáře, vlastně je?

Kdo je nový šéf zemanovců? Bývalý kriminalista
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do čela SPOZ byl zvolen Zdeněk Štengl

Štengl vystudoval obor sociální patologie a prevence na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové a obor management a psychologie na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. Od října 2012 je členem zastupitelstva Pardubického kraje a místopředsedou výboru pro regionální rozvoj a evropské fondy; od prosince 2012 je zaměstnán na odboru dopravy Krajského úřadu Pardubického kraje, věnuje se evropským fondům týkajícím se silniční dopravy a je koordinátorem dopravní obslužnosti.

Téměř 21 let pracoval u kriminální policie, z toho sedm let byl vedoucím kriminální policie obecné kriminality v Chrudimi; u policie skončil v roce 2006, poté podnikal jako ekonomický a bezpečnostní konzultant, byl společníkem a členem statutárních orgánů několika společností.

V nedávné kampani před volbou prezidenta byl členem volebního týmu Miloše Zemana. Na svém facebookovém profilu podle médií napsal, že "(Karel) Schwarzenberg kandiduje na Hrad, jen aby zrušil Benešovy dekrety a otevřel cestu sudeťákům k navrácení majetku. Chce, abychom byli opět protektorátem Německa." Šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg to odmítl jako nesmysl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…