Kdo vystřídá Prymulu? Ve hře jsou tato jména

23.10.2020 12:37

Premiér Andrej Babiš bude jednat o změně ministra zdravotnictví s prezidentem Milošem Zemanem. Ten podle všech vyjádřil o změně pochybnosti. I přestože ministr zdravotnictví Roman Prymula ještě nerezignoval (Babiš jej k tomu však vyzval), je jasná už schůzka Babiše se Zemanem v 16 hodin na Pražském hradě.

Kdo vystřídá Prymulu? Ve hře jsou tato jména
Foto: Repro Twitter @profesorPrymula
Popisek: Roman Prymula je zděšen z nedodržování opatření

„Prezident republiky Miloš Zeman se dnes v 16.00 hodin setká na zámku v Lánech s předsedou vlády Andrejem Babišem, který o setkání požádal,“ potvrdil setkání hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident republiky ???? Miloš Zeman se dnes v 16.00 hodin setká na zámku v Lánech s předsedou vlády Andrejem Babišem, který o setkání požádal.

— Jiří Ovčáček (@PREZIDENTmluvci) October 23, 2020

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí
„Vítám rozhodnutí pana premiéra, bylo to jediné možné a správné řešení. Tento krok nám dává šanci udržet si důvěru veřejnosti při prosazování nezbytných opatření v boji proti epidemii,“ napsal k rozhodnutí premiéra Babiše ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček. Premiér Andrej Babiš požádal ministra zdravotnictví Prymulu, aby rezignoval na funkci ministra. Pokud tak neučiní, odvolá ho. Pochybil podle něj schůzkou v restauraci, nedá se to omluvit. 

Vítám rozhodnutí pana premiéra, bylo to jediné možné a správné řešení. Tento krok nám dává šanci udržet si důvěru veřejnosti při prosazování nezbytných opatření v boji proti epidemii.

— Jan Hamáček (@jhamacek) October 23, 2020

A kdo bude novým ministrem? To už se tipuje v anketě na twitteru novináře Filipa Rožánka. Podle stavu v 11.39 vítězí epidemiolog Rastislav Maďar, v závěsu za ním je Aleksi Šedo. Ve hře je však i podle sázkových bookmakerů Miloslav Ludvík. Premiér Babiš nabídl podle všeho post ministra zdravotnictví řediteli Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Feltlovi, podle informací ČT ji ale odmítl. 

Tipovačka na ministra:

— Filip Rožánek (@rozanek) October 23, 2020

„Premiér by teď měl novým ministrem zdravotnictví jmenovat J. Flegra. Ten umí každým vystoupením národ tak krásně a efektivně vyděsit, že by si všichni vykopali bunkry, schovali se do nich a raději vůbec nevylézali. A za dva týdny máme R menší než 1,“ podotkl k možnému novému ministrovi europoslanec za ODS Jan Zahradil.

Ale jak podotýká další novinář Michael Rozsypal. Je otázkou, zdali rezignaci ministra Prymuly přijme prezident Zeman. A zde u Michaela Rozsypala vítězí možnost, že nikoliv.

Teď je ještě otázka, zda prezident Miloš Zeman rezignaci ministra Prymuly přijme...?

Co myslíte? @jindrichsidlo @SvecKamil @anselmoCZ @etabery @okundra @PetrHonzejk @AlexandrMitrofa @mantos

— Michael Rozsypal (@MichaelRozsypal) October 23, 2020

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…