Kdy to skončí? Z Kremlu vyšlo pár zlých slov

24.02.2022 13:35

Ruský vpád na Ukrajinu, který odstartoval před pátou hodinou ráno, podle informací z ruské strany úspěšně pokračuje. A mluvčí ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov oznámil, kdy tato operace skončí.

Kdy to skončí? Z Kremlu vyšlo pár zlých slov
Foto: Repro Twitter
Popisek: Charkov - 24.2.2022

Ruský prezident Vladimir Putin nařídil rozsáhlý vojenský úder proti Ukrajině. Dočkal se za to odsouzení ze strany USA, EU, včetně českých politiků. Nevyprovokovaný útok vůči Ukrajině odsoudil premiér Petr Fiala (ODS) i prezident Miloš Zeman. Ten ruského prezidenta Vladimira Putina označil za šílence.

Ruská strana však trvá na tom, že válečný úder proti Ukrajině je vlastně mírovou operací, jejímž cílem je denacifikace Ukrajiny. Vladimir Putin v projevu nad ránem prohlásil, že v Kyjevě dnes sedí neonacistická vláda, kterou je třeba zastavit.

Délka ruské vojenské operace na Ukrajině bude záviset na tom, jak se bude vyvíjet, cílem je „vyčistit zemi od nacistů“, uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov a čínský ministr zahraničí Wang I vydali společné prohlášení, ve kterém upozornili, že dnešní ruská operace je reakcí na to, že ukrajinská strana odmítala ctít Minské dohody.

Na sídliště v Charkově údajně dopadly neřízené rakety. Výbuchy bylo slyšet i ve městě Ivano-Frankivsk, zhruba 160 kilometrů od slovenských hranic.

Útoky v různé síle, výbuchy a exploze byly zaznamenány u Charkova a v Kyjevě, u letiště Boryspil, v Doněcku, v Luhansku, přímo v Kyjevě, ale jak již bylo naznačeno, i na západě země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…