Kdyby se volilo do Sněmovny: Babiš vítěz, ČSSD nad 10 procenty, Okamura roste

17.09.2020 16:57

Agentura SANEP vydala nový průzkum. Kdo by se dostal do Poslanecké sněmovny? Kdo jde dolů a kdo nahoru? Politické scéně vládne Andrej Babiš a jeho ANO. Piráti a ODS jsou víceméně na svém, ale výš to moc nejde. Zbytek se tak tak drží. Nová Trikolóra se rve do Sněmovny.

Kdyby se volilo do Sněmovny: Babiš vítěz, ČSSD nad 10 procenty, Okamura roste
Foto: SANEP
Popisek: SANEP, logo

Anketa

Mělo by Česko přijmout uprchlíky ze shořelého tábora v Řecku?

3%
97%
hlasovalo: 20971 lidí

Hnutí ANO 2011 premiéra Andreje Babiše se aktuálně v zářijovém měření společnosti SANEP těší přízni 28,2 % voličů. Hnutí ANO zůstává tedy i nadále favoritem sněmovních voleb. Oproti měření, které realizovala společnost SANEP v červenci, zaznamenala tato vládní strana v aktuálním zářijovém průzkumu volebních preferencí do Poslanecké sněmovny PČR pokles o 1,1 procentních bodů. Za mírnou ztrátou voličů mohou být nedávná vládní protikoronová opatření a chaotické mediální výstupy ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO).

Druhou pozici obsadila Česká strana pirátská, a to se ziskem 14,6 procentního bodu. V aktuálním průzkumu získala tato strana o 0,2 procentního bodu méně než v červenci.

Třetí pozici by v září obhájila v hypotetických sněmovních volbách ODS. Občanští demokraté by nyní získali 12,4 % voličů, což představuje pokles o 1,1 procentního bodu oproti měření, které provedla společnost SANEP v červenci.

Čtvrtou nejsilnější stranou by se v září stala ČSSD pod vedením Jana Hamáčka. Českou stranu sociálně demokratickou by v září volilo 10,1 procenta voličů. Na pátém místě skončila SPD pod vedením Tomia Okamury se ziskem 6,3 procentního bodu, což znamená oproti červencovému měření nárůst o 0,8 % voličské přízně.

Na hraně volitelnosti do Poslanecké sněmovny jsou strany KSČM a STAN. Komunisté by v září získali 5,6 % hlasů voličů, STAN 5,4 %. Do Poslanecké sněmovny ČR by se v aktuálním šetření společnosti SANEP těsně nedostaly KDU-ČSL (4,8 %), TOP 09 (4,5 %), Trikolóra (4,2 %).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…