Když na mě Dobeš útočí, plní asi nějakou véčkařskou kvótu, říká Pospíšil

09.03.2012 15:11

Když současný ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil nastupoval v roce 2009 na děkanskou židli v Plzni, slíbil, že situaci na rozvrácených právech stabilizuje. Podle šéfa resortu školství Josefa Dobeše však selhal.

Když na mě Dobeš útočí, plní asi nějakou véčkařskou kvótu, říká Pospíšil
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Jiří Pospíšil

„Nedotáhl to, co slíbil," řekl o Pospíšilovi Dobeš. „Před Plzní je cesta plná práce. Škoda, že Akreditační komise razantně nevystoupila v roce 2009. To je alfa a omega celého problému,“ dodal ministr školství. S jeho tvrzením však Jiří Pospíšil nesouhlasí a přičítá ho vyhroceným vztahům v koalici.

A tak v rozhovoru pro server Lidovky.cz ministr spravedlnosti říká o hodnocení svého působení na plzeňských právech ze strany Josefe Dobeše, že se jedná o nehorázný, účelový útok ze strany Věcí veřejných.

„Když nejsou alespoň dva do týdne, pak patrně není splněná kvóta. Místo Karolíny Peake se toho teď akorát chopil ministr Dobeš. Doporučil bych mu, aby se podíval do historie školy, kdo stál za přijímáním rychlostudentů a kdo zavinil pokřivený obraz plzeňských práv,“ vrací úder Pospíšil.

Pospíšil, který se od počátku preventivně hájil tím, že není akademik a že se pouze pokusí zjednat pořádek a nápravu stavu, v němž práva přebíral, je přesvědčený, že svou misi splnil.

„Udělali jsme pořádek v přijímacím řízení. Po mém ročním působení se na školu podařilo vrátit rigorózní řízení – takzvané malé doktoráty,“ líčí výčet svých pedagogicko-manažerských úspěchů ministr.

Podle něj problém spočívá v tom, že po jeho odchodu došlo k rozporu mezi reformisty soustředěnými kolem profesora Eliáše a mezi lidmi kolem bývalého děkana Růžičky. „To, jak jistě víte, vedlo až k odchodu lidí profesora Eliáše z fakulty,“ dodává Pospíšil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …