Když nebudu prezident, skončím, tvrdil Schwarzenberg. Nyní by rád byl premiér

28.01.2013 21:47

V létě hovořil Karel Schwarzenberg hovořil o tom, že pokud nebude prezidentem, v politice skončí. Hlasů však dosta velmi mnoho, což je šance pro TOP 09 - a Schwarzenberg by nyní rád byl premiérem.

Když nebudu prezident, skončím, tvrdil Schwarzenberg. Nyní by rád byl premiér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Živé vysílání z divadla Hybernia v Praze přineslo finální utkání Miloše Zemana a Karla Schwarzenberga v boji o Hrad

V červenci loňského roku měl Karel Schwarzenberg poměrně jasnou představu o svém dalším působení v politice, pokud se nestane českým prezidentem. Plánoval skončit. Ovšem jeho poněkud nečekaný postup do prezidentského finále jeho rétoriku výrazně změnil. Ostatně přesvědčte se sami:

Takto odpověděl Schwarzenberg 12. 7. 2012 na dotaz Hospodářských novin, zda bude pokračovat v politice, pokud ve volbě neuspěje: "Dokončím toto volební období a pak bych skončil. Předpokládám, že do voleb v roce 2014 už TOP 09 nepovedu. Přenechám to mladším. Každé životní období má své přednosti a já bych se v tomto případě rád věnoval vnoučatům."

Po prezidentské volbě pak řekl, že TOP 09 by rád vedl i nadále. A v Otázkách Václava Moravce místopředseda strany Miroslav Kalousek řekl, že by Schwarzenberg nyní mohl být premiérem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…