Když politik odmítá migraci, říká se o něm, že je populista. Tomáš Zdechovský má ale úplně jinou zkušenost

20.12.2018 21:53 | Zprávy

Do křesla pro hosta čtvrtečních Dvaceti minut Radiožurnálu usedl lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský, který se znovu rozpovídal o dvou paktech – o paktu o migraci a o paktu o uprchlících. Podle Zdechovského je mezi nimi rozdíl a vysvětlil, proč proti paktu o uprchlících nic nemá, zatímco pakt o migraci odmítá. Při té příležitosti zaútočil na předsedu vlády Andreje Babiše.

Když politik odmítá migraci, říká se o něm, že je populista. Tomáš Zdechovský má ale úplně jinou zkušenost
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Pakt o uprchlících jen zpřesňuje některé dříve sporné věci. Jak říkal ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD), tak v tom paktu není nic, s čím bychom nesouhlasili už dříve. Ten pakt o uprchlících je napsán tak, že to je vlastně nic proti ničemu a nevidím důvod, proč by to většina demokratických politiků nemohla podpořit,“ zdůraznil Zdechovský. S paktem o migraci je to jinak. Proto příliš nechápe, proč český premiér Andrej Babiš odmítá pakt o uprchlících.

„Je to pokračování takového populismu, kde se pan premiér příliš nevyzná v otázkách uprchlících a migrace. Reaguje spíš na věty na sociálních sítích, myslím, že ty pakty ani nečetl. Myslím, že paktu o uprchlících není v podstatě co vytknout, snad kromě toho určení, co je a co není širší rodina, ale to je na každém státu, jak si to nastaví,“ zdůraznil lidovecký europoslanec.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…