Když to praskne, já budu mít imunitu, chvástá se prý Rath na nahrávce

18.05.2012 19:54

Pokud to praskne, budu tvrdit, že je to provokace. Tak se údajně vyjadřuje David Rath na jedné z nahrávek policie. Znění odposlechu sdělil deníku Insider nejmenovaný zdroj.

Když to praskne, já budu mít imunitu, chvástá se prý Rath na nahrávce
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Policie má několik nahrávek, které by měly usvědčit Davida Ratha a dalších sedm obviněných z korupce. Nejen proto již byli vzati do vazby. Hlavní je pak záznam rozhovoru mezi Rathem, Kateřinou Pancovou a Petrem Kottem, o němž píše právě Insider.

Nejmenovaný zdroj, který měl možnost se s nahrávkami seznámit, deníku uvedl, že Rath se na nich vyjadřuje tak, že to jasně poukazuje na kriminální činnost. Varuje ostatní s tím, že „tohle je riskantní“. Následně Pancové a Kottovi říká, že „oni na tom budou hůř, protože nemají imunitu jako on“.

Velice zajímavé je pak jeho údajná věta, že „pokud to praskne, bude tvrdit, že je to jen provokace“. Přesně tak se totiž Rath vyjádřil těsně po svém zatčení, kdy hromadně rozeslal své prohlášení. Označil kauzu za „cílenou likvidaci“.

Přepisy některých nahrávek policie předložila už tento týden soudcům. Ti totiž rozhodovali o žádostech žalobců, zda mají být obvinění posláni do vazby. „Ty přepisy, pokud budou originální nahrávky totožné, nevyznívají pro Davida Ratha vůbec dobře," dodal zdroj deníku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…