Když to zvládnou zvířata v džungli, zvládneme to taky. Vychází dětská kniha o demokratických volbách

05.05.2020 11:49

Ojedinělá knížka Volte zvířata, která učí nejmenší, jak fungují demokratické volby, vznikla z dialogu dospělých s dětmi. Kromě designérů a ilustrátorů se na ní podílely děti z brazilského Sao Paula a Florianópolisu. Kniha má úspěch po celém světě, v češtině vychází v překladu Lady Weissové u Nakladatelství Paseka.

Když to zvládnou zvířata v džungli, zvládneme to taky. Vychází dětská kniha o demokratických volbách
Foto: Praha 5
Popisek: Výlet s tajenkou - ilustrační foto

Lev je král džungle. Vládne ostatním zvířatům, která ho ale už mají plné zuby - pořád si vymýšlí nějaké nesmysly a jen je využívá. Navíc se právě ukázalo, že odvedl vodu z řeky, aby si vybudoval bazén jenom sám pro sebe. Zvířata se rozhodla, že takhle to dál nejde, že uspořádají volby a zvolí si nového krále. Proti Lvovi kandidují Opice, Lenochod nebo Had.
 
Jenomže jak se vlastně takové volby organizují? A jak se má vybrat vítěz? V knížce rozhodly o výsledku děti, které ji autorům pomohly napsat během společných tvůrčích dílen. Kniha však vyzývá malé čtenářky a čtenáře, aby promysleli svůj hlas, vymysleli jiný konec a vysvětlili ho.
 
Mezi země, kde kniha vychází, patří Spojené státy, Itálie, Řecko, Španělsko, Estonsko, Portugalsko, Japonsko, Korea nebo Polsko.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…