Kecal, lenoch, nevěrník. Billboardy proti hejtmanu Haškovi už zmizely

12.10.2013 15:42

Krajský úřad Kraje Vysočina v pátek nařídil odstranění zakázané reklamy umístěné na billboardech podél dálnice D1 v okolí Brna, které zesměšňují volebního kandidáta ČSSD a hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška. Podle zákona o regulaci reklamy je totiž anonymní reklama týkající se voleb po dobu volební kampaně zakázána.

Kecal, lenoch, nevěrník. Billboardy proti hejtmanu Haškovi už zmizely
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Ze zaslaných materiálů nelze určit objednavatele plakátů, tudíž se jedná o anonymní reklamu. Mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová to sdělila ČTK. Billboardy jsou již odstraněny. "Advokát mne informoval, že samy billboardové společnosti hanlivé billboardy ve čtvrtek údajně odstranily, tedy zřejmě dnes (v pátek) úřady reagovaly na jeden z podnětů, které advokát uplatnil k obraně mých práv," řekl ČTK Hašek.

Za kampaní prý je strach z výsledků voleb

Odstranění billboardů potvrdila obchodní ředitelka společnosti ACE Media Ventures Monika Jarolímková. Tato firma většinu z nich na základě objednávky klienta ze zahraničí, kterého ale nezveřejnila, nainstalovala. "Je to taková živá věc. Zatím ji nebudeme komentovat. Snad v pondělí," uvedla.

Podle Haška se k neetickému vedení předvolební kampaně zřejmě uchýlil někdo, kdo se bojí volebního výsledku. Hašek je za předsedou ČSSD Sobotkou dvojkou na jihomoravské kandidátce. Na většině anonymních billboardů je černá silueta hlavy s textem "kecal - slibuje a neplní, lenoch - v parlamentu chyběl při 77 procentech hlasování, nevěrník - milenku si platil z veřejných peněz", doplněným dotazem "Kdo je to?" Na jednom z billboardů byl i Haškův portrét. Zatím není jasné, zda Hašek podá trestní oznámení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…