Keller je starý komunista, a proto hájí Rusko, řekl Bělobrádek. A profesor výchovně reaguje

24.04.2014 11:56

Místopředseda vlády pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek nazval sociologa Jana Kellera starým komunistou. Profesorův pedagogický optimismus, který si prý ohledně lidoveckého předsedy tak usiloval zachovat, tedy získal další vážnou ránu. Proto se rozhodl reagovat. Výtky Bělobrádka prý chápe, ovšem nedovede se zbavit obav, když na postu vicepremiéra vidí někoho, jehož analytické schopnosti ustrnuly někde na úrovni kádrováka.

Keller je starý komunista, a proto hájí Rusko, řekl Bělobrádek. A profesor výchovně reaguje
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jan Keller v Ostravě

„Pan Keller je starý komunista,“ řekl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz předseda KDU-ČSL a místopředseda vlády pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek. Řekl to o profesorovi proto, že Keller není nadšen návrhy na přijetí plošných hospodářských sankcí vůči Rusku.

A nebylo to poprvé, kdy lidovec sociologa kritizoval. „Už je to skoro rok, co mne předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek obvinil z propagace třídního boje. Trpělivě jsem se mu pak snažil vysvětlit, proč nikdo, kdo se vážně zabývá problémy společnosti, neuvažuje už hodně dlouho v kategoriích třídního boje,“ píše sociolog s tím, že Bělobrádka asi přecenil.

Keller se proto rozhodl výchovně reagovat, protože jeho pedagogický optimismus, který, jak tvrdí - si ohledně lidoveckého předsedy tak usiloval zachovat, získal další vážnou ránu.

„Věkově by mohl být Pavel Bělobrádek mým synem. Z tohoto hlediska chápu jeho výrok o tom, že jsem starý komunista. Stejně se ale nedovedu zbavit hlubokých obav, když vidím na postu vicepremiéra pro vědu a výzkum člověka, jehož analytické schopnosti ustrnuly někde na úrovni kádrováka,“ míní Keller.

Místopředseda české vlády prý nechápe, že Rusko není o nic komunističtější než Ukrajina. „Na východě proti sobě stojí dva pravicové režimy, ani na jedné straně nechybějí krajní nacionalisté. To, že se jedná o nástupce státu, který se svého času vydával za předvoj světové levice, jen dokresluje tragikomičnost situace,“ dodává a popisuje nevíru v účinnost plošných sankcí vůči Rusku.

  • Celý článek Jana Kellera ZDE.

„Nezbývá než se modlit, aby lidovci v květnových eurovolbách získali tolik procent, aby nemuseli zasednout v Bruselu do stejné frakce s těmi, o jejichž bolševismu má člověk, který vyměnil profesi veterinární za ideologickou řezničinu, naprosto jasno,“ uzavírá Keller.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…