Kellner zemřel v USA. A vládě USA vadil. Muž z Klausova Hradu píše

31.03.2021 12:24

V souvislosti s úmrtím miliardáře a filantropa Petra Kellnera měl poznámku ústavní právník Pavel Hasenkopf. „Vrtulník spadl na území USA, a Kellner byl někdo, kdo vládě USA docela dost vadil...“ řekl. Ale protestoval, když z jeho slov chtěl jeden komentující vyvozovat něco dalšího. Jiní ovšem měli spekulace odvážnější.

Kellner zemřel v USA. A vládě USA vadil. Muž z Klausova Hradu píše
Foto: red
Popisek: Majitel skupiny PPF Petr Kellner

Jak jsme již informovali, do Petra Kellnera se v den oznámení jeho skonu pustil zdravotník Karel Paták, alias Visegradský jezdec. Obviňoval Kellnera z toho, že politické směřování České republiky obracel na východ. A to prý za to, že komunistická strana Číny ho v zemi nechala provozovat byznys.

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12902 lidí

„Nejviditelnější postavou tohoto pohybu byl sice prezident Zeman, nicméně měl i spoustu zákulisně pracujících figur: už zmíněný tehdy premiér a dnes expremiér Nečas, Jaroslav Tvrdík, Jan Birke, Zemanův ministr zahraničí Jan Kohout, Vratislav Mynář, Jan Skopeček, rektor UK Zima a třeba duo Jan Hamáček – Petr Petržílek a Jan Zahradil,“ tvrdí zdravotník.

„PPF a Čína si tu zkrátka jely vlastní politickou agendu, která v žádném případě nebyla v zájmu ČR, ale právě jen v zájmu Číny, PPF a dalších spřátelených subjektů. Výmluvným rezultátem zůstává, že zatímco impérium pánů Kellnera a Šmejce bohatlo o desítky miliard, objem zahraničního obchodu s Čínou a Ruskem zůstává v řádech jednotek procent, přičemž náš vývoz do Číny je cca 10krát nižší než čínský dovoz k nám,“ pokračoval Paták a dodal: „Co je jisté, že jeho smrt (díky jeho aktivně uplatňovanému vlivu na politiku, ostatně vlastnil nejsledovanější TV), může překreslit politickou mapu země a ovlivnit budoucnost nás všech.“

K jeho slovům měl ovšem poznámku ústavní právník Pavel Hasenkopf: „Vrtulník spadl na území USA, a Kellner byl někdo, kdo vládě USA docela dost vadil...“

Pavel Gabrhel na to ovšem reagoval, že se jedná o neověřené spekulace. „Co je spekulace? Že vrtulník spadl na území USA? Ona už Aljaška není americká? Čína ji koupila?“ pustil se do něj ústavní právník. Komentující vysvětlil, že tím myslel, že nehody se stávají po celém světě a je záhodno počkat na výsledky šetření. „Vy mi tu podsouváte něco, co jsem neřekl,“ bránil se ústavní právník.

Hasenkopf byl v legislativním odboru Kanceláře prezidenta republiky, v letech 2009–2013 byl poradcem prezidenta republiky Václava Klause. Dle soudu byl jedním z autorů rané verze Klausovy amnestie, ale jeho verze nebyla přijata, o tuto záležitost se soudil s kancléřem Mynářem. Provozuje blog na Aktuálně.cz.

Teorie o cizím zavinění na svém blogu rozvíjel už fyzik Luboš Motl, který se podle svých slov nemůže zbavit podezření, že za Kellnerovou smrtí jsou nekalé úmysly. „Protože měl pravidelnou rutinu, mohlo být pro někoho snadnější nehodu připravit,“ uvedl. A komentátor Martin Hekrdla šel ještě dál. „Závany nové studené války v Euroasii ale už pociťujeme všichni – a už i v černé kronice s celebritou,“ naznačil spojitost s geopolitickým soupeřením.

Petr Kellner dle amerických médií zemřel 27. 3. 2021 na americké Aljašce, když helikoptéra s helisnowboardovou výpravou u ledovce Knik narazila do svahu a zřítila se několik set metrů dolů. S Kellnerem zahynuli další čtyři lidé, jediný přeživší je hospitalizován.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…