Keťas, šmelinář, čachrář! Zle kolem 700 tisíc zabavených respirátorů a roušek

18.03.2020 9:44

Policisté včera podle krizového zákona zabavili v Lovosicích 680 tisíc respirátorů. Firma se snažila rapidně zvýšit cenu, dostane za ně cenu obvyklou. A logicky zazněla i slova jako hyenismus. Při prohlídce skladu pak celníci nalezli 28 tisíc roušek.

Keťas, šmelinář, čachrář! Zle kolem 700 tisíc zabavených respirátorů a roušek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

„Zásah policie proti spekulantům s rouškami. Na můj popud hejtman Ústeckého kraje ve spolupráci s Policií ČR podle krizového zákona zajistil téměř 700 tisíc roušek od firmy, která je měla dodat zdravotníkům, ale na poslední chvíli se snažila navyšovat cenu,“ uvedl k případu na sociálních sítích ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). 

Zásah policie proti spekulantům s rouškami. Na můj popud hejtman Ústeckého kraje ve spolupráci s @PolicieCZ podle krizového zákona zajistil téměř 700 tis.roušek od firmy, která je měla dodat na zdravotníkům, ale na poslední chvíli se snažila navyšovat cenu. #spolutozvladneme

— Jan Hamáček (@jhamacek) March 17, 2020

Anketa

Měla by policie pokutovat občany, kteří během současných opatření např. skupinově popíjejí v parcích?

96%
4%
hlasovalo: 21778 lidí

„Tomu se říká hyenismus, ne? Za války se říkalo keťas, šmelinář, lichvář, čachrář... Národ šije roušky a tady s nimi (s respiratory, edit*) někdo kšeftuje...“ okomentoval zprávu o respirátorech, které zřejmě mířily do zahraničí, člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov.

 

„Nalezených respirátorů je 680 tisíc. Měly původně být pro Ministerstvo zdravotnictví, firma začala šponovat cenu a Hamáček nařídil jejich zabavení dříve, než by byly vyvezeny do zahraničí,“ podotkl novinář Václav Janouš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…