Kim Čong-un už v osmi letech řídil našlapanou V3Sku. Žárovku trefí na sto metrů. Vychází kniha o dokonalém soudruhovi

07.09.2020 11:11

Americká novinářka Anna Fifield pro své dílo Dokonalý soudruh Kim Čong-un měla možnost hovořit s lidmi z jeho bezprostředního okolí, ale také s emigranty. A to včetně těch, kteří zastávali v systému Severní Koreje vysoké funkce. Výsledkem je portrét, zasazený do širších historických souvislostí i celé komunisticko-feudální „Kimovské“ dynastie.

Kim Čong-un už v osmi letech řídil našlapanou V3Sku. Žárovku trefí na sto metrů.  Vychází kniha o dokonalém soudruhovi
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Kim Čong-un

Anketa

Je dobře, že Zeman nebude zvát Vystrčila na setkání ústavních činitelů?

86%
14%
hlasovalo: 20478 lidí
Anna Fifield se narodila roku 1976 na Novém Zélandu, kde vystudovala Victoria University, dále pokračovala na Univerzitě Cantenbury a svá studia završila na Harvardu. Ve své profesní kariéře působila jako korespondentka v Bejrútu, Teheránu či v Soulu či jako vedoucí kanceláře v Tokiu pro The Washington Post. Díky rozhovorům s mnoha lidmi, kteří se setkali s Kim Čong-unem, získala rozhodující podklady pro svou knihu.

Jaký je však opravdu Kim Čong-un? Jakou ušel cestu, aby se od basketbalového fanatika stal nejmladším vládcem země, která se mu měla podle všech předpokladů brzy rozpadnout pod rukama? To je otázka, jež vyžaduje rozsáhlý rozbor a odlišení pravdy od lží a skutečnosti od legend. Anna Fifield přináší i další zajímavosti.

Víte, že Kim Čong-un uměl v osmi letech řídit nákladní auto? A při střelbě z pistole trefí žárovku na sto metrů? Takovéto i další perly přináší občanům KLDR tamější státní propaganda, která musela i kolem nejmladšího pokračovatele vládnoucí rodiny vytvořit mýtus dokonalosti, mýtus nositele posvátné krve z hory Pektusan, jenž povede zemi v jejím boji ke světlým zítřkům.

Vychází v nakladatelství CPress ze skupiny Albatros Media.

Kim Čong-un je vůdcem Korejské lidově demokratické republiky, třetím a nejmladším synem Kima Čong-ila, bývalého nejvyššího představitele Severní Koreje. Jako vnuk zakladatele KLDR Kima Ir-sena je třetím vládcem této země z dynastie Kimů.

Od května 2016 je předsedou Strany práce, když tato funkce nahradila na 7. stranickém sjezdu úřad prvního tajemníka strany, jenž zastával v letech 2012–2016. Od června 2016 je také předsedou Výboru pro státní záležitosti, který se stal nástupcem Výboru národní obrany KLDR, v jehož čele stál během téhož čtyřletého období. Od roku 2011 mu přísluší titul nejvyššího velitele Korejské lidové armády, v dubnu 2012 se stal předsedou ústřední vojenské komise Strany práce a v červenci téhož roku mu byla udělena maršálská hodnost.

Poslední měsíce se víc než kdy jindy spekuluje o jeho zdraví, objevují se také zprávy, že je mrtvý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…