Klaus: Náš vliv na dění v EU je nulový

29.04.2014 13:03

Náš vliv na dění v Evropské unii je nulový, řekl exprezident Václav Klaus na dnešní tiskové konferenci věnované desátému výročí vstupu České republiky do EU. Podle něj za to může Lisabonská smlouva, která prý dala velkou sílu evropským velmocem.

Klaus: Náš vliv na dění v EU je nulový
Foto: VŠO
Popisek: Václav Klaus na Vysoké škole obchodní v Praze

Kritizoval také českou ekonomiku, která podle něj prochází nejdelší recesí ze všech evropských zemí. Poukázal na to, že všechny sousední země se už vrátily na ekonomickou úroveň, kterou měly před vypuknutím ekonomické krize v roce 2008. ČR se ovšem na tuto úroveň nepodařilo dosud vrátit.

Nepřímo naznačil, že Miloš Zeman neuspěje se svou snahou zprostředkovat urovnání ukrajinské krize. Podle Klause ten, kdo by chtěl pomoci řešit tamní situaci, by se měl na ni dívat s „otevřenýma očima“ a přečíst si publikace, které k této problematice on, respektive Institut Václava Klause, vydal. „Mám strach, že Miloš Zeman si tyto publikace ještě nepřečetl,“ poznamenal Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…