Klaus dnes zahajuje návštěvu Turecka, je s ním 60 podnikatelů

14.02.2012 7:04

Prezident Václav Klaus dnes zahajuje čtyřdenní státní návštěvu Turecka. Prezident se v Ankaře setká mimo jiné se svým tureckým protějškem Abdullahem Gülem, s místopředsedou vlády Alim Babacanem nebo s předsedou parlamentu Cemilem Çiçekem. Klause doprovází více než 60 zástupců tuzemských podniků. Turecko patří mezi dvacítku nejvýznamnějších obchodních partnerů České republiky.

Klaus dnes zahajuje návštěvu Turecka, je s ním 60 podnikatelů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Prezident dnes také zahájí Česko-tureckého podnikatelské fórum, které bude v následujících dnech pokračovat v dalších navštívených tureckých městech Adana a Mersin. Ve městě Mersin se prezident zúčastní slavnostního otevření nového honorárního konzulátu České republiky v Turecku a v Adaně vystoupí na Fakultě hospodářského vývoje a mezinárodní ekonomiky Çukurovy Univerzity.

Podnikatelské semináře a dvoustranná jednání organizuje Svaz průmyslu a dopravy ve spolupráci s tureckými partnerskými organizacemi. Mise se zúčastní například zástupci strojírenských firem, energetických společností i bank, které poskytují exportní úvěry. České firmy mají prý díky dobrým referencím šanci se svými projekty v Turecku uspět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…