Klaus hovoří čím dál smířlivěji, konstatují Lidové noviny

29.10.2011 20:57

Prezident Václav Klaus se blíží do fáze svého působení na Hradě, kdy začne o všech veřejných vystoupeních v roli prezidenta říkat, že jsou jeho "poslední". V jeho projevech je to koneckonců znát.

Klaus hovoří čím dál smířlivěji, konstatují Lidové noviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Alespoň to konstatují Lidové noviny. "U Václava Klause nepřekvapí odpor k "velebení globálna" ani úcta k tradicím. Překvapí spíš to, že ho znepokojuje nedůvěra mezi skupinami ve společnosti a neschopnost naslouchat argumentům druhé strany. Vida, to říká politik, jenž se proslavil nálepkováním názorových soupeřů," konstatuje redaktor Zbyněk Petráček. "Prezident mluvil smířlivě jako mocnář," podotkl. "Zároveň zůstává svůj."

Naopak podle komentátora deníku Právo Alexandra Mitrofanova je v Klausově projevu k výročí založení Československa cítit smýšlení starého muže, které je odlišné od generace, která mezitím nastoupila do aktivního života. "Klaus zůstává ozbrojencem a smiřovatelem se nestává," konstatuje ovšem nakonec.

Klaus promluvil při slavnostním večeru k přiležitosti 93. výročí vzniku Československé republiky ve Vladislavském sále na Pražském hradě. Poté udělil vybraným osobnostem státní vyznamenání.

Čtěte:

Prezident Klaus: Žijeme v době velebení globálna a zapomínáme na minulost

Klaus vyznamenal 21 lidí. Tři veteráni mají propůjčen Řád Bílého lva

reklama

autor: par

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…