Klaus jmenuje šéfa Akademie věd do druhého funkčního období

13.02.2013 6:57

Prezident Václav Klaus dnes jmenuje předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše do druhého funkčního období v čele akademie. Zároveň na Hradě jmenuje i nového rektora Akademie múzických umění Jana Hančila, který v křesle střídá Iva Mathého.

Klaus jmenuje šéfa Akademie věd do druhého funkčního období
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

Třiašedesátiletý Drahoš vede akademii od roku 2009. Loni v prosinci byl akademickým sněmem znovu navržen jako kandidát na místo předsedy akademie i pro příští čtyři roky. Funkční období začíná Drahošovi na konci března. Staronový šéf akademie dlouhodobě usiluje o vyšší kvalitu výzkumu a finanční motivaci pro nejlepší, zejména mladé vědce. Prosazuje také užší spolupráci akademie, vysokých škol a průmyslu.

Jmenovací dekret převezme od prezidenta i dosavadní děkan DAMU Hančil (1962). AMU by měl vést až do roku 2017. Dramaturga, vysokoškolského pedagoga a překladatele řady divadelních her Hančila jako jediného kandidáta zvolil v lednu akademický senát školy. Ve své koncepci slibuje Hančil autonomii fakult a intenzivní komunikaci napříč orgány školy. Posílit chce propagaci školy prostřednictvím známých absolventů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…