Klaus ml.: Obdržel jsem demokratický mandát, abych stranu vedl. A to budu také činit

19.01.2021 12:17

V hnutí Trikolóra to vře. Někteří její členové vyzvali předsednictvo hnutí k rezignaci kvůli způsobu sestavování kandidátek pro letošní volby do poslanecké sněmovny a strhli tak na sebe pozornost některých médií. Předseda hnutí Václav Klaus ml. však vzápětí reagoval s tím, že Trikolóra rozhodně sestaví kandidátky ve všech krajích, které budou hájit program Trikolóry a budou mít podporu krajských organizací.

Klaus ml.: Obdržel jsem demokratický mandát, abych stranu vedl. A to budu také činit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

„Média se poslední dva dny věnují naší straně. Sice bych byl raději, kdyby to dělala ohledně našich zákonů a politické práce, o zákazu cenzury, o nižších daních, o zabránění nelegální migrace, o nadřazenosti našeho práva vůči směrnicím Evropské unie, o řešení covidové epidemie. Ale to je život. Chci Vás ujistit, že Trikolóra sestaví 14 kvalitních kandidátek ve všech krajích, které budou hájit náš program – jako jediné konzervativní strany napravo od středu v České republice,“ uvedl poslanec Václav Klaus ml. a předseda hnutí Trikolóra na Facebooku. 
 
„Tyto kandidátky budou mít podporu našich krajských organizací a všech členů odhodlaných hájit náš program. Nic jiného mě nezajímá a nic jiného není důležité,“ dodal rázně Klaus ml. 
 
 
Předseda Trikolóry se zároveň vyjádřil k tvrzením některých členů hnutí, kteří mu v otevřeném dopisu vyčítali nerespektování demokratických principů. Tyto řeči navíc podle Klaus radostně šíří některá Trikolóře obzvláště nakloněná ultralevicová média. 
 

Anketa

Zachrání nás vakcína proti covidu-19?

27%
73%
hlasovalo: 10416 lidí
„Obdržel jsem demokratický mandát přes 90 procent delegátů na celostátním sněmu, abych stranu vedl, a to také budu činit. Představa, že celostátní politiku, což jsou třeba čelná místa kandidátek, bude dělat výlučně nějaká regionální parta, často navíc jen dosluhující a nenabízející žádnou reálnou alternativu, je zcela naivní a nedělá to žádná z českých politických stran. My jsme navíc v situaci hnutí zcela nového, které nemá zatím pevné kořeny v řadě regionů,“ oponoval Václav Klaus ml. 
 
„Začínají krajské sněmy. V některých dojde, nebo už došlo (Liberec, Olomouc), k personálním změnám, připravujme Ideovou konferenci. Budeme společně s novými či staronovými krajskými reprezentacemi dolaďovat kandidátky. Jediná smysluplná reakce je pozitivní práce,“ vyslal signál předseda Trikolóry. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…