Klaus ml.: Profesor k němu nejde. Ale má posilu od Babiše

12.06.2019 7:56

Hnutí Trikolóra Václava Klause mladšího nezískalo lékaře Jana Pirka jako odborného garanta pro zdravotnictví. Kdo však jeho hnutí vyjádřili sympatie, byli exposlanec ANO Bohuslav Chalupa a údajně také současný poslanec hnutí ANO Přemysl Mališ. Píší o tom Lidové noviny.

Klaus ml.: Profesor k němu nejde. Ale má posilu od Babiše
Foto: Repro idnes TV
Popisek: Václav Klaus mladší na tiskové konferenci hnutí Trikolóra

„Václavu Klausovi jsem nabídl svou pomoc, teď je na Trikolóře, zda ji zváží a využije. Nyní nejsem členem, ale nevylučuji, že se jím někdy stanu,“ uvedl například Chalupa pro Lidové noviny. Chce nabídnout své znalosti z oblasti kybernetické bezpečnosti, zahraniční politiky a dalších oblastí. 

Přemysl Mališ na své případné působení v Trikolóře neodpověděl, o současném poslanci ČSSD Jaroslavu Foldynovi se zatím v souvislosti s Trikolórou také jen spekuluje. „Ještě pořád je i v ČSSD dost lidí, kteří chtějí změnu a obracejí se na mě. Ovšem pokud to nepůjde, budu hledat cestu,“ uvedl v minulých dnech Foldyna. 

Své spojení s Trikolórou naopak vyloučil lékař Jan Pirk. Nechce se už totiž přibližovat k politice. „V žádném případě se necítím na to, abych v jeho straně byl odborným garantem pro oblast zdravotnictví. Když se mě na něco zeptá, tak mu odpovím – stejně jako komukoliv, kdo za mnou přijde s nějakým dotazem,“ uvedl Pirk v souvislosti s Trikolórou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…