Klaus ml.: Schwarzenberg nám bude líbat nohy? Feudalismus byl jako otroctví!

15.06.2020 11:06

„Bude nám kníže Schwarzenberg v úterý na začátku schůze sněmovny všem líbat nohu?“ zeptal se poslanec Václav Klaus mladší z Trikolóry. A rozepsal se o protestech v USA.

Klaus ml.: Schwarzenberg nám bude líbat nohy? Feudalismus byl jako otroctví!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Zakladatel politické strany Trikolóra poslanec Václav Klaus mladší publikoval řadu let komentáře na serveru Novinky.cz. Ten s ním však ukončil spolupráci, tak se Klaus poohlédl jinam a dostal možnost dál publikovat své názory na serveru Echo24.cz.

Anketa

Jsou Romové oběťmi české společnosti?

1%
99%
hlasovalo: 20801 lidí

Tentokrát se Klaus vyjádřil k protestům v USA, které vyvolala smrt černocha George Foyda, kterého během zákroku udusil bělošský policista.

Klaus uznává, že Spojené státy jsou rozdělenou zemí a štěpí se mimo jiné na rasové otázce. Až do 60. let minulého století byla státní politikou rasová segregace a zvláště na jihu země bylo nemyslitelné, aby  černošské děti chodily do jedné školy se svými bělošskými vrstevníky. Když se to v 60. letech minulého století začalo měnit, musela černošské děti do škol doprovázet policie, která čelila rozhořčeným demonstrujícím bělochům.

To však podle Klause nemění nic na tom, že vůbec nejvíc využívá rasové nepokoje k prosazení svých cílů radikální levice.

„Když jsem byl mladík, reagovala často propagandistická část tehdejšího (komunistického) režimu na porovnání nějakých neporovnatelných výrobků, nebo i na brutální omezování svobody u nás tím, že ‚…ale v USA zase utlačují černochy‘. Zkrachovaly režimy, Země 40x oběhla okolo Slunce, ale v USA se toho, zdá se, moc nezměnilo. Vůbec žádná změna není v tom, kdo nejvíc rasové neshody rozviřuje a využívá pro politické cíle – extrémní levice,“ napsal Klaus.

V celé řadě amerických měst existují místa, kam je bělochům doporučeno raději nechodit. V Česku zatím taková místa neexistují a Klaus doufá, že existovat nebudou. Ale podle Klause tkví podstata současných protestů v něčem jiném.

„V USA (i v Evropě) teď nejde o žádné rasové nepokoje. Jde o levičácké nepokoje! Na Žižkově neponičili sochu Churchilla žádní čeští černoši, byli to čeští levičáci. Zkoumá se dědičná vina. Není snad cokoli zavánějícího dědičnou vinou – rasismus jak prase? Ničí se sochy. Včetně velikánů, kteří proti otroctví vystupovali 30 let před jeho zrušením, kdy to ještě chtělo odvahu. Otřesné omluvy, kdy bílé ženy líbají na ulici nohu nějakému týpkovi, co tam namachrovaně postává, a další lidé tam klečí neboť jsou ‚vinní‘. Jako za co?“ zeptal se Klaus. 

„Bude nám kníže Schwarzenberg (TOP 09) v úterý na začátku schůze sněmovny všem líbat nohu? Protože feudalismus a poddanství a robota (včetně drakonických trestů) – to bylo úplně stejné jako otroctví a my žádné větší polnosti a lesy neměli,“ pokračoval.

Chtěl tím dát najevo, že zkoumání dědičné viny považuje za nesmyslné a hodlá bránit normální svět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…