Klaus ml. udeřil. Dětem bereme vzdělání i šanci naučit se lyžovat

28.01.2021 21:25

Přestože to vypadalo, že již tento víkend by se mohly za přísných epidemiologických podmínek rozjet lyžařské vleky v České republice, nakonec vláda ani o podmínkách jejich otevření nehlasovala. Premiér Andrej Babiš místo toho po středečním mimořádném zasedání vlády oznámil, že situace je vážná a vláda bude naopak ještě více zpřísňovat vyhlášená lockdown opatření.

Klaus ml. udeřil. Dětem bereme vzdělání i šanci naučit se lyžovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

To však rozlítilo nejen provozovatele skiareálů, ale také řadu politiků. Například předseda Trikolóry a vášnivý sportovec Václav Klaus ml. během čtvrtku uveřejnil na svém facebooku fotku své dcery, jak se učila lyžovat. A ve svém komentáři neskrýval emoce.

„Toto je čtyři roky stará fotka, kdy jsem učil dcerku lyžovat. Kdyby jí byly tři roky dnes, měla by smůlu, stejně jako mají smůlu desetitisíce dalších dětí, kterým jsou dnes tři roky,“ uvedl poslanec Václav Klaus ml., který vůbec nechápe, jak zavření lyžařských areálů souvisí s bojem proti epidemii covid-19.

A diskutující pod jeho příspěvkem na Facebooku s jeho slovy souhlasili. „Miliony dětí doma tloustnou, blbnou a trpí odloučením. Moje dítě je zvyklé mít pětkrát týdně kroužek – sport, výtvarka, hudební nástroj, lyže, brusle, kolo… dnes izolace od vrstevníků a přejídání. I když to hodně hlídám, prostě hlad po vzdělání a kontaktu s vrstevníky proměňují v jídlo. Hrozný, je to druh války!!!“ napsala například jedna z nich.

Anketa

Má Česko nakoupit a využívat ruskou vakcínu Sputnik V?

93%
7%
hlasovalo: 25532 lidí
„Já bych potřeboval dceru naučit plavat. Kdyby bylo kde... vlastně kdykoliv jdeme kolem vody, je ve smrtelném nebezpečí. Ale hlavní je, že lidi plus minus 85 nikdy na nic neumřou,“ přidal se další.

Předseda Trikolóry opakovaně vyzýval vládu, aby sjezdovky otevřela. „Venku na čerstvém vzduchu jsou rizika nákazy minimální. Drtivá většina lyžařů nosí kukly, lyžařské brýle. Na vleku spolu jezdí lidé, kteří se znají. Rozestupy dva metry na lyžích skoro ani nejdou porušovat, pokud těm lidem před vámi nechcete pošlapat lyže,“ argumentoval Václav Klaus ml.




 

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Karel Výborný

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …