Klaus mladší vyhrál soud s Respektem. Postižené děti parazity nenazval

26.06.2018 21:45

Poslanec za ODS Václav Klaus mladší vyšel se soudního sporu se šéfredaktorem Respektu Erikem Taberym jako vítěz. Novinář o Klausovi ve svém článku před dvěma lety napsal, že označil postižené děti jako parazity, proti čemuž se politik důrazně ohradil. Týdeník ma nyní podle rozsudku na svých stránkách zveřejnit Klausovo vyjádření.

Klaus mladší vyhrál soud s Respektem. Postižené děti parazity nenazval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Taberyho zmiňovaný článek nesl titulek Šmejdi z Blesku, připomněl server Echo24.cz. Klausovi totiž vadila paralela mezi bojem proti firmám, které okrádají seniory s údajnou kampaní, kterou začali redaktoři z bulvárního deníku proti postiženým dětem. „Všichni, kdo jsou kampaní Blesku (nebo ODS, která ústy svého stínového ministra školství Václava Klause ml. dokonce o postižených dětech mluví jako o parazitech) nadšeni, by si měli uvědomit, že jakmile jednou akceptujeme přístup „právo silnějšího“, už se to nezastaví,“ napsal v roce 2016 Tabery ve svém textu.

Na to tenkrát reagoval Klausův právník Roman Jelínek, který poslal dopis šéfredaktorovi Respektu a upozornil jej, že výrok o parazitech je nepodložené a nepravdivé tvrzení a považuje jej za hrubou pomluvu. Dodal také, že Klaus ml. jako ředitel jednoho z předních gymnázií v Praze se aktivně podílel na výchově a vzdělání celé řady zdravých i postižených dětí, ve kterých společnost získala nespočet předních odborníků ve svých oborech.

Původní zdroj ZDE

Tabery na svou obhajobu uvedl, že prý vycházel z textu na Facebooku ODS, nyní se proti rozsudku může odvolat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …