Klaus mladší vytočil Kalouska. Tak moc, že vzal na milost i Babiše

07.12.2018 9:05

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek je znám tím, že na předsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO) nenechává nit suchou. Považuje ho za děsivého oligarchu, který pokřivuje demokratická pravidla. Poslanec ODS Václav Klaus mladší však provedl něco, po čem i Kalousek prohlásil, že ten Babiš není v porovnání s tím poslancem z řad ODS tak špatný.

Klaus mladší vytočil Kalouska. Tak moc, že vzal na milost i Babiše
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

V Poslanecké sněmovně to jiskří, a to nejen mezi politiky z řad pravicové opozice a vlády. Poslanci pravicových stran si občas vystačí i mezi sebou. Důkazem toho je přestřelka mezi předsedou poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavem Kalouskem a Václavem Klausem mladším (ODS). Kalousek tepal Klause za jeho projev ve Sněmovně.

„Mluví Václav Klaus ml. ... Ač nerad, musím přiznat, že Andrej Babiš je mi o něco sympatičtější. Ten se alespoň neukrývá za poctivou politickou značku ODS a netolerují ho a nehájí Petr Fiala a Zbyněk Stanjura,“ napsal Kalousek na sociální síti Twitter.

Tímto prohlášením Kalousek šokoval svého poslaneckého kolegu komunistu Jiřího Dolejše; ten se zmohl na jednu jedinou reakci. „Uf,“ napsal pouze.

Důvodem Kalouskova rozčílení byl pravděpodobně sněmovní výstup Václava Klause, ve kterém upozornil na to, jak se ministr Jiří Dienstbier snažil pod pláštíkem přejímání evropské legislativy přenést na školy nové povinnosti.

V poslední době přitom došlo k přestřelce mezi Klausem a poslanci TOP 09 opakovaně. K dalšímu kolu slovní bitky došlo v souvislosti s tradičním pondělním komentářem Klause mladšího pro server Novinky.cz. Poslanec ODS ve svém tradičním komentáři kritizoval snahu některých poslanců postavit vztah dvou osob stejného pohlaví na roveň manželství.

V diskusi na sociální síti Facebook Klaus čelil dotazu, zda se považuje za člověka, který může druhé poučovat o manželství, když je sám dvakrát rozvedený? A poslanec zareagoval opravdu tvrdě. „Co víš o mých manželstvích, ty zmrde,“ sáhl Klaus mladší ke slovníku, který na veřejnosti zpravidla používal jen prezident Miloš Zeman, jenž do mikrofonu Českého rozhlasu hovořil o „ekonomických zmrdech“.   

Za užití vulgarismů Klause kritizoval i nejmladší poslanec TOP 09 Dominik Feri, nejmladší zákonodárce České republiky. „Jo, jedna věc je trefovat se do všech okolo. No a další umět reagovat na kritiku,“ napsal k tomu Feri, kterého nedávno prestižní server Politico označil za jednu z politických nadějí, která může pomoci změnit tvář své vlasti i celé Evropské unie. Feri k tomu dodal, že sám sebe tak rozhodně nevnímá a naději vidí spíše v jiných lidech, které podporuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…