Klaus na Mírov, bude volat Holešovská výzva každou středu

13.05.2012 21:37

Vůdce Holešovské výzvy Slávek Popelka vyzývá občany, aby se 16.5. sešli na Hradčanském náměstí a požadovali odvolání prezidenta Václava Klause. Jedná se o shromáždění za přemístění občana Klause z Hradu na Mírov.

Klaus na Mírov, bude volat Holešovská výzva každou středu
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Jeden ze zakladatelů Holešovské výzvy Slávek Popelka

Popelka ve svém prohlášení napsal, že sraz mají všichni, kteří souhlasí, v 16:00. Podle Holešovské výzvy by rozhodně neměl být prezidentem někdo, kdo si kupoval hlasy při prezidentské volbě. Popelka tvrdí, že by se proto měla volba prohlásit za neplatnou.

Miliony pro senátory a poslance

O tom již dříve jako první informovaly ParlamentníListy.cz. Poslanec a tehdejší senátor Josef Novotný tvrdí, že se ho pokusil uplatit poslanec za ODS. Identitu obou mužů Novotný nikdy nezveřejnil kvůli obavám z nesnadného prokazování takového tvrzení. Po 23. březnu je ale vše jinak. "Volali mi známí, že mi dosud nevěřili výši nabízeného úplatku. Nyní se mi omlouvali a dali mi za pravdu. Zprávu o dvou milionech pro některé senátory a poslance za hlas pro Klause totiž slyšeli ve zprávách TV Nova," uvedl pro Parlamentní Listy.cz Novotný.

O úplatcích hovoří na nahrávkách například lobbista Roman Janoušek. Popelka ale má ještě další důvody. Klaus podle něj uděloval milosti za peníze, zapříčinil výprodej, tunelování a rozkradení většiny národního bohatství a podílel se na úpadku morálky národa a zhoršení životních podmínek obyčejných lidí. Shromáždění se budou jednou týdně opakovat až do odvolání.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…