Klaus na mítinku podpořil Bobošíkovou. A vzpomínal, jak mu přivezla autobus

19.09.2013 17:54

Konzervativní volební blok Hlavu vzhůru ve čtvrtek v Praze zahájil kampaň. Její představitele přišel osobně podpořit i bývalý prezident Václav Klaus.

Klaus na mítinku podpořil Bobošíkovou. A vzpomínal, jak mu přivezla autobus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus přišel podpořit na mítink volební blok Hlavu vzhůru

„Věcí už udělala hodně,“ prohlásil Klaus o předsedkyni Janě Bobošíkové. Například zavzpomínal, jak mu na jeho vystoupení v Evropském parlamentu přivezla celý autobus příznivců. „A to je důvod, proč ji podpořím. Tyto volby nebudou dobré. Pravice v naší zemi je nesmírně oslabená. Oslabuje se sama, do značné míry si dává vlastní góly a nevím, co se s tím dá udělat. V krátké chvíli určitě nic,“ pochybuje Klaus.

„Doufám tedy, že tyto volby budou jistým mezikrokem, protože hlavní úkol, tedy integrace na pravici, ta se nestihne do konce října. To je úkol na delší období, ale já si myslím, že ten úkol musíme splnit, protože jinak tu budou vládnout páni Sobotkové a nebude žádné síly, která by je mohla zastavit,“ obává se.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Konzervativci musejí počítat s nevraživostí médií

„Já rozumím tomu, že tento volební blok je jedním z pokusů pravici integrovat. A já mu přeji maximální úspěch. Vím, že to nebudou mít lehké, musejí počítat s nevraživostí médií a také s tím, že jiná sdružení budou mít daleko více peněz, ale volby nejsou o vyhazování peněz, volby jsou o práci. Já doufám, že toto volební seskupení osloví voliče, a k tomu jim přeji dostatek síly, dostatek elánu a věřím, že ve volbách uspějí,“ dodal bývalý prezident.

Politolog Aleš Balcar v ČT následně uvedl, že Klausova podpora straně může část hlasů přidat. „Otázka je, jestli může přinést větší množství hlasů. Myslím si, že zlepšuje vyhlídky, protože i když má Václav Klaus poměrně nízkou popularitu, tak on může pomoci k hlasům těch nespokojených voličů, kteří vnímají důležitost národních zájmů,“ myslí si.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…