Klaus překvapil: Nepřeju si, abychom z EU vystoupili jen my. Přeju si něco jiného

07.10.2013 13:02

Tři možnosti České republiky ve vztahu k Evropské unii zmiňuje bývalý prezident Václav Klaus ve své nové knize Česká republika na rozcestí – Čas rozhodnutí. Jednou z nich je ze společenství vystoupit. Na autogramiádě k tomu Václav Klaus uvedl, že by se po našem vystoupení z EU nic nestalo. Voda by dál tekla, lidé by dál jezdili tramvajemi.

Klaus překvapil: Nepřeju si, abychom z EU vystoupili jen my. Přeju si něco jiného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus podepisoval svou novou knihu Zápisky z nových cest. Podle autora je lepší, obsahuje víc fotografií

Ve své nové knize Česká republika na rozcestí – Čas rozhodnutí píše Václav Klaus o třech možnostech, jaké má Česká republika ve vztahu k Evropské unii. První z nich je čekání na zázrak, že se něco změní. Druhá možnost spočívá v tom, že se Česká republika pokusí s dalšími stejně uvažujícími členy Evropskou unii zreformovat. Třetí možností pak je z Evropské unie vystoupit.

Václav Klaus během dnešní autogramiády k této knize prohlásil, že nelze dělat, jako by se nechumelilo, když se chumelí. Protože je pro většinu lidí nepředstavitelné, že bychom z EU vystoupili, tak nepřekvapil dotaz, jak by vypadal den poté, co bychom se k tomuto kroku odhodlali. „Nestalo by se vůbec nic. Voda by dál tekla, lidé by dál jezdili tramvajemi,“ prohlásil Václav Klaus. V životech běžných občanů by se nestalo nic zásadního, podobně jako se prý nestalo den po rozdělení československé unie.

Z Evropské unie by měla vystoupit celá Evropa

Nejenže bývalá hlava státu nemá obavy o naši budoucnost v případě opuštění Evropské unie, ale v úvahách o společenství evropských států šla ještě dál. „Nepřeju si, aby z Evropské unie vystoupila jen Česká republika. Přeju si, aby z ní vystoupila celá Evropa a pan Barroso zůstal v Bruselu zcela sám,“ prozradil Václav Klaus svou nejpřijatelnější vizi budoucnosti EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…