Klaus se velice brzy sejde se Zemanem

28.01.2013 20:50

Štáb nově zvoleného prezidenta předpokládá, že se Miloš Zeman s dosluhující hlavou státu Václavem Klausem setká nejdříve příští týden. "Zatím si telefonovali," řekla mluvčí Zemanova týmu Hana Burianová. Podle ní si Zeman rovněž volal se svým soupeřem ve druhém kole volby Karlem Schwarzenbergem.

Klaus se velice brzy sejde se Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus pronesl poslední novoroční projev ve svém funkčním období

Aktuálně Zeman odpočívá na Vysočině, zatímco Klaus se v úterý vrátí z pracovní cesty v Chile. Do Zemanovy kanceláře mezitím přicházejí gratulace poštou i elektronickou cestou ze zahraničí i z domova, od politiků i voličů či z ambasád.

K volebnímu vítězství nad Schwarzenbergem mu po telefonu gratulovali z domácích představitelů vedle Klause například premiér Petr Nečas, šéf ČSSD Bohuslav Sobotka a předseda KSČM Vojtěch Filip, uvedla Burianová.

Zeman si též volal mimo jiné se slovenským sociálnědemokratickým premiérem Robertem Ficem, maďarským prezidentem Jánosem Áderem či polským prezidentem Bronislawem Komorowskim.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…